Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Workshop trendine yeni soluk: Oyunlaştırarak öğrenme!

12 Mart 2017 Pazar::

Y kuşağının iş hayatına girmesiyle birçok şey değişince kurumsal hayatta işe yaracak eğitimlerin içerikleri de değişmek zorunda kaldı. Tezgahçılar da, sıkıcı ve bilindik eğitim anlayışına yeni ve interaktif bir soluk getiriyor.

Yazı Boyutu : A A A A

SELENAY YAĞCI

Tezgahçılar, şahane insanları bir araya getirme, bilgiyi paylaşma ve eğlenerek öğrenme hayaliyle yola çıkan iki girişimcinin hikayesi. Y kuşağının iş hayatına girmesiyle birçok şey değişince kurumsal hayatta işe yaracak eğitimlerin içerikleri de değişmek zorunda kaldı. Tezgahçılar da, sıkıcı ve bilindik eğitim anlayışına yeni ve interaktif bir soluk getiriyor.
Tezgahçılar, ilhamını bir tezgah arabasındaki dinamizmden ve değişimden alan; bu ilham ile etkinlikler tasarlayan bir topluluk olarak tanımlıyor kendini... Burçak Yıldırım ve Bora Öğünç tarafından kurulan Tezgahçılar, yola önce Workshop; onların deneyimiyle eğitim atölyesi olmak üzere çıkıyor. Doğaçlamadan iş ağı kurmaya, hikayecilik sanatından oyunlara, dijital pazarlamadan eğitimcinin eğitimine kadar pek çok farklı alanda kapsamlı atölyeler düzenlemeye başlıyorlar. Bu eğitimlerle çok sevilen girişim, sonrasında organize ettikleri partilerle etkinlik alanına da giriş yapıyor. Özellikle yaptıkları Bar Oyunu etkinlikleri çok seviliyor. Y kuşağı dedik çünkü atölyelere katılanların yaş ortalaması 30. Girişimin en büyük iddiası ise her ay yeni bir program yapmak ve tekrara düşmemek. Aralarında Yekta Kopan, Tuna Kiremitçi, Serdar Kuzuloğlu, Sena Taşkapılıoğlu, Burak Can, Zinnure Türe gibi isimlerin olduğu geniş bir eğitmen kitlesi var.

Burçak Yıldırım, kurumsal alanda kariyeri olan genç bir kadın, Bora Öğünç ise radyoculuktan dijital ajansa birçok tecrübeye sahip genç bir adam. İkisi de kariyerlerini ve iyi maaşlarını bırakıp bu girişimle işe koyuluyorlar. İşin içinde bir de Burçak'ın ağabeyi eğitimci ve fotoğrafçı Bulut Yıldırım var. Sıkıcı ama kendini geliştirmek için gerekli olan eğitimlere yeni soluk getirmek istediklerini kaydeden Burçak Yıldırım, yola çıkarken tekrara düşmeyeceklerine söz verdiklerini ve bu iddiayla işe koyulduklarını söylüyor. İngilizce olmayan, yerele sahip çıkan ama aynı zamanda 'cool' olabilen bir şeyler yapma hayaliyle başladıklarını belirten Yıldırım, aslında bir pazaryeri mantığıyla yola çıktıklarını bu yüzden de adlarının Tezgahçılar olduğunu söylüyor.
İnteraktif ve oyun tabanlı eğitim içerikleri olduğunu kaydeden Bora Öğünç ise "Öğrenmenin sıkıcı bir şey olmadığını göstermek istiyoruz. Statik, sıkıcı içeriklerle dolu sunumlarla yapılanlar eğitim değil. Her biri ayrı tasarlanan, çıktıktan sonra güzel his bırakan ve öğreten eğitimler tasarlıyoruz" diyor. "Burası bir eğlence yeri değil ama iyi vakit geçirerek öğrenme yeri" diyen Öğünç, öğrenmenin de keyifli olabileceğini gösterdiklerini ve eğitimlerdeki sıkıcılığı yıktıklarını ifade ediyor. Kulaktan kulağa yayılan bir fısıltıyla büyüdüklerini kaydeden Burçak Yıldırım, artık kemik bir kitleleri olduğunu söylüyor.

Uzun dönem eğitimler başladı

Tek günlük bireysel atölyeler ve kurumsal alanda şirketlere özel yaptıkları eğitimlerle başlayan Tezgahçılar, başarı yakalayınca etkinlik alanına giriş yaptı. Aslında etkinlik macerası, kutlama yaptıkları Karpuz Peynir Partisi’nin çok sevilmesi ve çok kişinin katılmasıyla başlıyor.
Entertainment adını verdikleri bu alanı Türkçe isimlendirememişler çünkü sadece “eğlence” diyemeyecekleri farklı deneyimler kurguluyorlar. İçinde atölyeler olan partiler, özel konseptler, sıradışı etkinlikler. Yine bu alanda markalar için çok özel dijital pazarlama çözümleri sunuyorlar. Ayrıca bu yıl bireysel atölyelerin yanına bir de Tezgahçılar Okul adını verdikleri uzun dönem eğitimleri eklediler.

Networking'i de oyunlaştırdı

Deneyim içeren partilerin trend olduğunu belirten Burçak Yıldırım, etkinlik alanına oyun tabanlı partilerle giriş yaptıklarını söylüyor. Bu partilerin daha çok networking etkinliği olduğunu kaydeden Yıldırım, farklı mekanlarda farklı oyunlarla insanları birbirleriyle tanışmaya –teşvik ettiklerini belirtiyor.

Ögünç ise oyun tasarımlarının özgün olduğunu vurgulayarak, "Bunlar kartla oynanan bir oyun olabilir ya da mobil uygulama üzerinden olabilir. Instagram üzerinden bile yaptık. Bu oyunlarda mekanın içinde yapılması gereken görevler var. Oyuna katılan kişi bu görevleri tamamlıyor. Networking yapmayı da eğlenceli hale getirip oyunlaştırdık" diyor.

Entertainment alanına girince teknolojik yatırım yapmaya başladıklarının da altını çizen Yıldırım, "Oyun tarafına eğilmek istiyoruz. Mekanlardan gelen talepler üzerine etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Anadolu yakasından da çok talep var. Bu konuda çok seçiciyiz. Şirketler için de happy hour etkinlikleri yapıyoruz. Oyunların içine şirket değerlerini yerleştiriyoruz" diyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.