Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Dünya Melek Yatırım Forumu İstanbul'da başladı

13 Şubat 2017 Pazartesi::

Dünya Melek Yatırımcılar Forumu Başkanı Altuntaş, geçen yıl 320 bin melek yatırımcının, Avrupa'da 6,7 milyar euro, Amerika'da ise 26 milyar dolarlık yatırım yaptığını açıkladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Dünya Melek Yatırımcılar Forumu Başkanı Baybars Altuntaş, melek yatırımcıların yatırım kapasitesinin artırılması gerektiğini vurgulayarak, "Geçen yıl 320 bin melek yatırımcı Avrupa'da 6,7 milyar euro, Amerika'da ise 26 milyar dolarlık yatırım yaptı, önümüzdeki yıllarda dünyadaki toplam yatırım tutarının ise 50 milyar dolara ulaşması bekleniyor." dedi.

Dünya Melek Yatırım Forumu'nun açılışında konuşan Altuntaş, forumun 54 ülkeden 400 den fazla melek yatırımcı, melek yatırım ağı yöneticileri, iş adamları, karar mercileri, akademisyenler, uluslararası derneklerin başkanları ve borsa uzmanlarını İstanbul'da ağırladığını kaydetti.

21. yüzyılda girişimcilerin karşılaştığı en büyük sorunlardan birinin finansal kaynaklara ulaşmak olduğunu vurgulayan Altuntaş, forum kapsamında melek yatırımcıların ileri dönemki yatırımlarının finansmana ulaşmasının kolaylaştırılmasını masaya yatıracakları ifade etti.

Altuntaş, pazarın büyüklüğünün yanı sıra yatırımlarının verimliliğini de arttırmak için melek yatırımcıların yatırım kapasitesinin artırılması gerektiğinin altını çizerek, "Geçen yıl 320 bin melek yatırımcı Avrupa da 6,7 milyar euro, Amerika da ise 26 milyar dolarlık yatırım yaptı, önümüzdeki yıllarda dünyada toplam yatırım tutarının ise 50 milyar dolara ulaşması bekleniyor." diye konuştu.

Gelecek yıllar için gelişimci finansal plan yaratabilirse kısa zamanda daha daha fazla iş olanağı sağlanabileceğini dile getiren Altuntaş, şunları söyledi:

"Melek yatırımların finansmana ulaşmasında yeni yolların yaratılması için bir araya geldik. Melek yatırımcılar için 50 milyar dolarlık pazar, önümüzdeki 5 ile 7 yıl arasında, 150 milyar dolarlık bir kazanım öngörüyor. Erken dönem hisse senedi piyasalarının çoğunun bugün G20 ülkeleri arasında olduğunu biliyoruz. Bu nedenle G20 yönetimleriyle yapılacak iş birliği melek yatırımcıların karşılaşacağı zorluklar açısından çok büyük önem taşıyor. Dünya Melek Yatırım Forumu kurumsal girişimlerin melek yatırımları artırmasında önemli rol oynuyor."

Altuntaş, kurumsal girişimlerin inovasyon yaratmada izlediği yolları sıralayarak, söz konusu girişimlerin araştırma ve geliştirme faaliyetleri için bütçe ayırdığını, inovasyon odaklı ekipler oluşturduklarını ve bu şekilde çalışanlarını inovasyon yaratan girişimcilere dönüştürdüklerini anlattı.

Dünya Melek Yatırım Forumu nun aynı zamanda yeni bir yol sunduğunu belirten Altuntaş, "Şirketler çalışanlarını girişimci yapmak için vakit ve enerji harcamak yerine neden girişimcileri şirket dışından getirmesin diyoruz. Bu girişimciler sadece bilgilerini değil aynı zamanda kendi iletişim ağlarını ve danışmanlıklarını getirecektir. Böylelikle kısa zamanda daha iyi inovasyonlara ulaşacaktır." ifadelerini kullandı.

Global melek yatırım politikaları şekillenecek

Londra Borsası nın ana sponsorluğunu üstlendiği Dünya Melek Yatırım Forumu, dünyada 50 milyar dolar işlem hacmiyle girişimcilere fon sağlayan melek yatırımcıların önde gelenlerini bir araya getirdi.

Çeşitli ülkelerden 100’ün üzerinde konuşmacının yer aldığı ve 2 gün sürecek forumda, kurumsal yatırım sermayesiyle melek yatırımcıların başlangıç aşamasından itibaren nasıl daha fazla buluşturulabileceği tartışılıyor.

21. yüzyılın global melek yatırım politikalarının şekilleneceği forumda, Dünya Melek Yatırım Forumu Akademisi tarafından girişimciler, melek yatırımcılar, melek yatırım ağı yöneticileri ve mentorlar için 4 ayrı eğitim programı da düzenlenecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.