Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

BM Genel Sekreteri Antonio Guterresden İslamofobi çıkışı

28 Ocak 2017 Cumartesi::

BM'den İslamofobi çıkışı; Müslümanların belli bir kalıba sokulmasından son derece rahatsızlık duyuyorum. Antisemitizm, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve Müslüman karşıtlığı, nefret, popülizm ve oy kazanmak için korkuyu kullanan siyasi figürlerce tetikleniyor.

Yazı Boyutu : A A A A

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, azınlıkların, mültecilerin ve göçmenlerin karşılaştıkları ayrımcılığın son derece endişe verici olduğunu belirterek, "Müslümanların belli bir kalıba sokulmasından son derece rahatsızlık duyuyorum." dedi.

Guterres, "Uluslararası Yahudi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü"nde BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, antisemitizm, ırkçılık, yabancı düşmanlığı, Müslüman karşıtlığını tetikleyen nefret ve popülizmin kaygı verici olduğuna dikkati çekti.

Ayrımcılığa yönelik tasasını da dile getiren Guterres, BM'nin insan hakları konusundaki çalışmalarını geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

Guterres, "Göçmenlerin, mültecilerin ve Müslümanların maruz kaldığı ayrımcılık son derece endişe verici. Müslümanların belli bir kalıba sokulmasından son derece rahatsızlık duyuyorum." diye konuştu.

Ön yargılı söylemlerin daha fazla nefrete yol açtığını vurgulayan Guterres, "Antisemitizm, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve Müslüman karşıtlığı, nefret, popülizm ve oy kazanmak için korkuyu kullanan siyasi figürlerce tetikleniyor." sözlerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.