Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

Bugünün liderlerinden geleceğin liderlerine tavsiyeler

23 Aralık 2016 Cuma::

İş dünyası liderleri “21 Olsaydım” konulu panelde yarının liderlerine kendi deneyimlerinden yola çıkarak tavsiyelerde bulundular.

Yazı Boyutu : A A A A

Didem ERYAR ÜNLÜ

“Gençler tarafından, gençler için” felsefesiyle çalışan Yenibirlider Derneği'nin YBL21 programı kapsamında seçilen 19 başarılı lider adayı genç, iş dünyasının 19 lideriyle eşleşti. Etkinlik kapsamında “21 Olsaydım” konulu bir panel düzenlendi.

Yenibirlider Derneği, ilkini bu yıl başlattığı YBL21 programı kapsamında, başarılı üniversite öğrencilerinin, kendilerini keşfetmelerini ve değişime öncülük edecek nitelikte birer kariyer inşa etmelerini hedefliyor. İlk yılında 58 ilde bulunan 123 üniversiteden 3 binin üzerinde başvuru alan YBL21 programı, başarılı üniversite öğrencilerine geleceğin liderlik ekolünün bir parçası olma fırsatı sunuyor. 21 Olsaydım panelinde iş dünyası liderleri gençlere şu tavsiyelerde bulundu:

● TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes: ”Benim gençlere en önemli tavsiyem, kendi kararlarını kendilerinin vermeleridir. Seçimlerini kendileri yapar, istekleri konusunda kendilerine yeterince güvenirlerse, toplumsal baskıların üzerlerinde oluşturacağı negatif etkileri engellemiş olurlar. Gençler hayallerine sınır koymadan, geleceğin mesleği ne olabilir diye düşünmeli ve kararlarını bu yönde şekillendirmeliler."

● Intel Türkiye CEO'su Burak Aydın: “Bugün 21 yaşında olsaydım işe kendimi tanımakla ve neden keyif aldığımı bulmakla başlardım. Eğer sevmediğiniz işi yapıyorsanız milyonlar verilse mutlu olamazsınız. Benim gençlere tavsiyem aşkla yapacak bir iş buldukları zaman derinleşmeleri ve işin içine teknolojiyi de katmaları.”

● Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih: “Yaptığınız işi iyi yaptığınıza dair çevrenizden pozitif geri bildirimler aldığınızda o işi daha çok seviyorsunuz. Bu durumun oluşturduğu anafor etkisi, verimlilik, etkinlik ve kalite açılarından sizi yüksek bir seviyeye taşıyor. Kendinizi başarılı olduğunuz alanlarda keşfetmek konusunda yardımcı olacak geri bildirimlere açık olun. 21 yaşında olsaydım ailemden ilerde akıl danışabilmem için üç alandan insanla tanıştırmalarını isterdim; tıp, hukuk ve muhasebe."

● Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen: “Ben 21 yaşındayken ülke ne yapacağını tam bilmez bir haldeydi, şimdi ise dünya ne yapacağını bilmez bir halde. Bu dönemin gençler adına çok büyük fırsatlar barındırdığına inanıyorum. Özellikle 30 yıldan fazladır çok değişmeyen sektörlere dikkat etmelerini tavsiye ediyorum, oralardaki dinamiklerin değişmek üzere olması o alanların başarı potansiyellerini de yükseltiyor.”

● Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı: “Bugün 21 yaşında olan gençlere önerim hayatlarının belli bir döneminde mutlaka ABD'de okuma ya da çalışma konusunda tecrübe yaşamaları. Ayrıca bu yaşlar insanın sınırsız hata yapabileceği yaşlar, deneyip yanılsınlar ve bu şekilde doğrusuna ulaşsınlar. Bugün 21 yaşında olsam sektör ayrımı yapmaksızın kodlama öğrenirdim. Ayrıca pazarlama bilgisinin her alanda çok ama çok önemli olduğunu düşünüyorum, müşterinizi iyi tanımanız şart.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.