Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

İTO, 2017'yi ekonomide seferberlik yılı ilan etti

22 Aralık 2016 Perşembe::

İstanbul Ticaret Odası 2017'yi yatırım, üretim, ihracat ve turizm başta olmak üzere her alanda seferberlik yılı olarak belirledi.



Yazı Boyutu : A A A A

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, yaptığı açıklamayla, 2017 yılını ekonomik seferberlik yılı ilan ettiklerini duyurdu.

İTO Başkanı Çağlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milli seferberlik çağrısını hatırlatarak, "Biz de İstanbul Ticaret Odası olarak ekonomide 'milli seferberlik' ilan ediyoruz. İstanbul’da, Türkiye’de elini taşın altına koyan tüm iş adamlarımıza seslenmek istiyorum: Gelin El Bab'ta terörle savaşan Mehmetçik ruhuyla ekonomiye yönelik suikast planlarını bozalım! Biz 400 bin üyemizle bu ruhla seferber olacağız" diye konuştu.

'Hedefimiz belli, rotamız net'

"FED faiz artırsa da büyüyeceğiz, petrol fiyatları artsa da büyüyeceğiz, terör maşaları kudursa da büyüyeceğiz" diyen Çağlar, şunları söyledi:

"Bizim hedefimiz belli, rotamız net. Biz bu ülkeyi büyütmek zorundayız. Yeni dünyada bir tek güç var, o da sağlam ekonomidir. Bize düşen; dünyada oluşturulmaya çalışılan Türkiye algısını değil, Türkiye gerçeğini galip çıkarmak. O gerçek de şudur: Kendi uçağını, tankını üreten, dünyanın enerji akışına yön veren, çevresindeki zulme dur diyebilen, her koşulda büyüyen, her koşulda kenetlenen bir millet."

'Büyük fotoğrafı görmek lazım'

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yapılan suikastin ekonomiyi de hedef aldığını belirten Çağlar, "Büyük fotoğrafı görmek lazım. Bir ülkeye yapılan terör saldırısı, ekonomide karşılık bulmadıkça başarıya ulaşamayacaktır" dedi.

Başkan Çağlar, ekonomide milli seferberlik için şu mesajları verdi:

- Asla üretmekten, vatanımıza hizmet etmekten vazgeçmeyeceğiz.
- Vatan millet sevgisiyle işlerimizi yapacağız. Korku ve terör dalgalarına kapılmayacağız.
- İstanbul Ticaret Odası olarak 400 bin üyemizle birlikte Mehmetçik ruhuyla kendi alanımızda mücadele edeceğiz.
- Güvenlik güçlerimizin döktüğü terin, harcadığı emeğin karşılığı olarak biz de daha çok üretecek, üretecek ve yine üreteceğiz!
- En iyi elbiseyi biz dikeceğiz, en iyisini biz yapacağız. Ekonomi alanında verdiğimiz mücadeleyi düşmanlarımız karşısında kazanacağız.
- Biliyoruz ki; ekonomik olarak biz ne kadar güçlü olursak, iş dünyası olarak ne kadar kararlı olursak, bu oyunların hiçbiri amacına ulaşamayacaktır. Oyunları bozmak için, ekonomiyi kimsenin oyuncağı etmeyeceğiz.
- Her zaman aklı önde tutan iş dünyası, ülkenin istikrar ve güveninin teminatıdır. Biz birlikte olduktan sonra 'top atsalar' yıkılmayız.
- Ülkesini en çok seven görevini aşkla yapandır. Bizler ülkemizi öyle çok seviyoruz ki; işimizi aşkla, şevkle, canla başla yapacağız ve biz kazanacağız.
- FED faiz artırsa da büyüyeceğiz, petrol fiyatları artsa da büyüyeceğiz, terör maşaları kudursa da büyüyeceğiz.
- Bize düşen dünyada oluşturulmaya çalışılan, Türkiye algısını değil, Türkiye gerçeğini galip çıkarmak.
- O gerçek de şudur: Kendi uçağını, tankını üreten, dünyanın enerji akışına yön veren, çevresindeki zulme dur diyebilen, her koşulda büyüyen, her koşulda kenetlenen bir millet.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.