Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

555 bin üniversiteli Halep için seferber

21 Aralık 2016 Çarşamba::

Kızılay ve Kredi Yurtlar Kurumu, Halep için 554 bin 397 öğrenciyle kampanya başlattı. ‘Halepbizimledir’ sloganıyla başlayan kampanya ile Halep’in acil ihtiyaçları sosyal medyadan duyurularak bağış toplanıyor

Yazı Boyutu : A A A A

Son yılların en büyük insanlık dramının yaşandığı Halep'e yardım için kolları sıvayan Türkiye, Türk Kızılayı'nın orkestra şefliğinde insanların sıkıntısını çözüyor. İşadamı örgütlerinden derneklere kadar sivil toplum kuruluşlarının tek tek yaptığı yardım kampanyalarının yanı sıra Kızılay, şimdi de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ile ortak bir Halep yardım kampanyası başlattı.

SOSYAL MEDYADAN DUYURU
'Twitter'da Halepbizimledir sloganı ile başlayan kampanyaya, KYK'nın 554 bin 397 öğrencisi destek veriyor. Öğrenciler, Türk Kızılayı tarafından belirlenen acil ihtiyaçlar listesine göre yardım toplarken, aynı zamanda da sosyal medyadan da acil ihtiyaçlar duyurularak, bağış toplanılıyor. Kızılay yetkilileri, "Bizler sahada öncelikli ihtiyaçları belirleyip, sivil toplum kuruluşlarına ve halkımıza duyuruyoruz. Örneğin şimdi havalar soğudu, su yardımı miktarını azaltıp, battaniye ya da çadıra ağırlık verilmesini istiyoruz" dedi. Suriyeliler için Halep'e yardım gönderilirken bir yandan da Türkiye'de yaşayan bir milyon Suriyeli sığınmacıya kişi başı her ay 100'er liranın aktarılacağı "Kızılay Kart" için çalışmalar başladı.

OCAK 2017'DE BAŞLIYOR
AB İnsani Yardım Komisyonu'nun 348 milyon euro maddi kaynak sağladığı ve Türk Kızılayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve BM Dünya Gıda Programı işbirliğinde yürütülen 'Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardım Programı' kapsamında, kamp dışında bulunan Suriye vatandaşı ve İl Göç İdaresi'ne kayıtlı diğer sığınmacılara her ay kişi başı 100'er lira nakdi yardım yapılacak. Yetkikiler, Kızılay Kart ödemelerinin gerekli onayların verilmesinin ardından Ocak 2017'de başlayacağını belirtti.

BTSO 20 TIR'LIK YARDIM GÖNDERDİ
Halep'e Türkiye'nin birçok ilinden yardımlar yola çıktı. Bunlar arasında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) hazırladığı 20 TIR'lık konvoy dikkat çekti. Bursa Valiliği öncülüğünde başlatılan kampanyada, binlerce koli ayçiçek yağı, bulgur ve makarna, binlerce çuval un ve battaniye toplandı. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, "BTSO tarihinin en büyük kampanyasında katkıları olan tüm iş dünyası kuruluşlarımıza ve üyelere teşekkür ediyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.