Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Şirket Kültürü
Print Al

Siz yeter ki projenizi getirin, para bizden

19 Aralık 2016 Pazartesi::

Bakan Naci Ağbal, 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı’nın faydalarını anlattı. “Siz yeter ki projenizi getirin, para bizden” diyen Ağbal “Devlet, teminat da istemiyor, Kredi Garanti Fonu’ndan teminatı da sağlıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Yazı Boyutu : A A A A

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Cazibe Merkezleri Programı’na ilişkin Bakanlar Kurulu kararının haftaya yayımlanmasını beklediklerini söyledi. Bayburt Öğretmenevinde düzenlenen Cazibe Merkezleri Programı Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında konuşan Ağbal, Başbakan Binali Yıldırım’ın eylül ayında açıkladığı Cazibe Merkezleri Programı’ndaki 23 il arasında Bayburt’un da yer aldığını anımsatarak “Sayın Başbakanımız 23 ilde projenin çok somut, hızlı ve etkin şekilde uygulanmasını istiyor. Zaman zaman programlar, planlar açıklanıyor ama uygulamaya baktığımızda istediğimiz ölçüde gitmediğini görüyoruz. Bu defa, bu projeye özel önem veriyoruz hükümet olarak. Başbakanımız da bu konunun özel olarak takipçisi” dedi. Hükûmetin uyguladığı programın hayırlara vesile olmasını temenni eden Bakan Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu bölgelerde üretim yapan işletmeler kamu ihalelerine ayrıcalıklı girecek. Mesela, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) bir malzeme ihalesine çıktığında sadece bu bölgedeki illerde üretim yapan şirketler ihaleye girebilecek veya bu şirketlere özel fiyat avantajı getirilecek. Bu da hepimiz için heyecan duyulması gereken bir unsur.

Cazibe Merkezleri Programı’na ilişkin Bakanlar Kurulu kararının haftaya yayımlanmasını beklediklerin anlatan Ağbal, programı uygulamakla Kalkınma Bakanlığının görevlendirildiğini söyledi. Ağbal, programın yatırımcılara danışmanlık, bedelsiz tahsis yeri gibi çeşitli imkânlar sunduğuna dikkati çekerek “Siz yeter ki projenizi getirin, para bizden. Devlet, teminat da istemiyor, Kredi Garanti Fonu’ndan teminatı da sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.