Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

Ödeme sisteminde dijital devrim

13 Aralık 2016 Salı::

Ödeme sistemlerinde bir e-dönüşüm süreci başlatıldı. 2015’te 100 milyon e-fatura oluşturulurken bu rakamın 2016’da 500 milyona ulaştığı öngörülüyor

Yazı Boyutu : A A A A

Dünyada ekonomiler ve sektörler hızla dijitalleşiyor. Artık kağıt ve hantal süreçler birçok alanda ortadan kalkmış durumda. İşletme kaynaklarını ve şirketler arası entegrasyonu daha verimli kılmak için tüm süreçler elektronik ortama geçiyor. Bununla birlikte perakende firmalarını etkileyen teknolojik trendler, tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarına da yansıyor. Perakendecilerin, müşterilerini daha da yakından tanıyarak onlara e-ticaret ve mağaza gibi tüm kanallardan doğrudan temas etmeleri, müşterilerinin mağaza içi alışveriş deneyimlerini daha heyecanlı hale getirirken müşteri memnuniyeti ve bağlılığını artırıyor.

E-DÖNÜŞÜM SÜRECİ YAŞANIYOR
Bu dijitalleşmeyle birlikte ortaya çıkan verimliliği artırma ödeme sistemlerine de yansımış durumda. Özellikle Türkiye'de kamu ve özel sektör işbirliğiyle hızlı bir dönüşüm yaşanıyor. İşletme kaynaklarını daha verimli kullanmak ve şirketler arası entegrasyonu daha verimli kılmak adına tüm süreçler elektronik ortama geçiyor. E-fatura, e-defter, e-arşiv, YN ÖKC ile bir e-dönüşüm süreci tamamlanmak üzere. 2016 yılı sonu itibariyle e-fatura uygulamasına geçen ilave mükellefler ile toplam kullanıcı mükellef sayısı 60 bine ulaşacak. E-fatura uygulamasına benzer bir uygulama olan e-arşiv faturaya 5 bin mükellef geçiş yaptı. Böylece e-fatura ve e-arşiv faturaya geçen mükellef sayısı toplamı 50 bini aştı. 2015 yılında Türkiye'de toplam 100 milyon adet e-fatura oluşturuldu. 2016 yılında ise toplam oluşacak e-fatura âdetinin 500 milyona ulaştığı tahmin ediliyor.

EN BÜYÜK DÖNÜŞÜM
e-Dönüşümlerin önemli bir ayağını da yazarkasaPOS sistemi oluşturuyor. Sistem, Türkiye kayıtdışı ile mücadele kapsamında tarihinin en büyük dönüşümlerinden biri olarak nitelendiriliyor. 3 milyona yakın esnaf ve KOBİ'yi ilgilendiren dönüşüm kapsamında hâlihazırdaki tüm yazarkasa ve POS cihazları tarih olacak. Bunların yerini 'Yeni Nesil Ödeme Kayıt Sistemi' adı verilen, yazarkasa ile POS'u tek bir alette toplayan cihazlar alacak. İnternete bağlı yeni nesil akıllı kasalar Maliye Bakanlığı'na anında bildirim yapacak. Yeni sistemle fiş de tarih oluyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.