Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

16. MÜSİAD EXPO

11 Kasım 2016 Cuma::

- Binlerce yerli ve yabancı iş adamı 16. MÜSİAD EXPO'da bir araya gelerek iş görüşmeleri yaptı - Fuarın ikinci günü, yerli ve yabancı 700 şirketin satın almacı heyetleri ikili iş görüşmelerinde bulundu - MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanı Ayvaz: - "AB kapısında beklemektense Türkiye kendi programını kendisi yapmalı"

Yazı Boyutu : A A A A

İSTANBUL (AA) - Binlerce yerli ve yabancı iş adamı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) düzenlediği 16. MÜSİAD EXPO fuarında bir araya gelerek iş görüşmeleri yaptı.

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış kurdelesini kestiği 16. MÜSİAD EXPO'nun ikinci günü, düzenlenen panel, konferans, stant etkinlikleri ve ihracatı sırtlayacak ikili görüşmelerle devam etti.

CNR EXPO'daki fuarın ikinci günü, yerli ve yabancı 700 şirketin satın almacı heyetlerinin ikili iş görüşmeleriyle sürdü.

Toplam 8 salonda kurulu yüzlerce stantta ürün ve hizmetler sergilenirken, B2B iş görüşmelerinde ise network'ün, iyi niyet protokolleri ve ticaret anlaşmaları yapıldı.

- "İşinizi Turkcell'le Nasıl Büyütürsünüz Oturumu"

Fuar kapsamında düzenlenen "İşinizi Turkcell'le Nasıl Büyütürsünüz Oturumu"nda yerli ve yabancı KOBİ'lere teknolojik çözümlere nasıl ulaşacakları anlatıldı.

Turkcell Çözüm Ekipleri Satış Yöneticisi Ömer Sunal, burada yaptığı sunumda kurumsal müşterilere maliyet azaltacak özel çözümler geliştirdiklerini söyledi.

Turkkcell'in 35 bin kilometre fiber altyapısı bulunduğunu aktaran Sunal, "Fiber altyapımız üzerinden şirketleri internete eriştiriyoruz, dağınık lokasyonları olan firmaların lokasyonlarını sanki tek bir ofis içerisinde çalışıyor gibi GPS, hizmetleri veriyoruz. Bu sayede maliyetleri düşürüyor, iletişimi kuvvetlendiriyoruz." bilgilerini verdi.

Turkcell'in 34 bin metrekare alanda kurulu 7 veri merkeziyle şirketlerde kullanılan sistem odalarını yedekleyerek muhafaza ettiğini aktaran Sunal, "Maliyetlerinizi düşürebiliriz. Kullandığınız kadar ödeyin modelini size sunabiliriz. Bu sistemlerinizi taşıdığınız zaman mevcut bilgi teknolojileri (IT) personeli maliyetlerinizi azaltabiliriz ya da mevcut IT personelinin kendi işlerine odaklanmasını sizlere sağlayabiliriz. Sıfır kesintiyi hedefliyoruz. Diğer yandan güvenlik konusunda işletmelerimizi rahat ettirecek çözümleri hizmete sunmuş bulunmaktayız." diye konuştu.



- "Kuzey Afrika-Türkiye İş Forumu"



Fuar kapsamında düzenlenen ve MÜSİAD Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyonu Başkan Yardımcısı Zeki Güvercin'in moderatörlüğüyle düzenlenen Kuzey Afrika-Türkiye İş Forumunda Kuzey Afrika'da iş yapan çeşitli uyruktan iş insanları Fas ve Cezayir'deki iş fırsatlarını ele aldı.

Kazablanka Ticaret Odası Başkanı Abdelhadi Bayouda, bir sunum yaptı. Bir süre Belçika'da yaşayarak teknolojik gelişmeleri gözlemlediğini belirten Bayouda, Fas'ta bilişim alanında yatırım yaparak şirketini önemli bir noktaya taşıdığını söyledi.

Türk yatırımcıları Fas'ta yatırım yapmaya davet eden Bayouda, telekomünikasyon, ilaç ve gıda sektöründe görülen iş imkanlarına anlattı.

- "Türkiye kendi programını kendisi yapmalı"

MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanı Celal Ayvaz ise 16. MÜSİAD EXPO’ya ilişkin değerlendirmesinde, fuarın iş adamlarına özgüven verdiğini belirterek, Türkiye'nin öz kaynakları ve genç nüfusuyla geleceğe yürüdüğünü söyledi.

MÜSİAD EXPO'nun Türkiye'nin gönül coğrafyasından ilgi gördüğünü anlatan Ayvaz, "Fuarda da gördüğünüz gibi makine, bilgi teknolojileri ve savunma sanayisi gibi birçok farklı sektörden gelişmiş ürünler sergileniyor. Devletimizin milli politika izlemesi ve destekleriyle İyi gelişmeler olduğu kanaatindeyim. Devletin özel sektöre stratejik öneme sahip ürünlere yönelik ciddi manada destekleri var. Avrupa Birliği (AB) kapısında beklemektense Türkiye kendi programını kendisi yapmalı." değerlendirmesini yaptı.

16. MÜSİAD EXPO ve bu fuar kapsamında düzenlenen 3. High Tech Port by MÜSİAD Türkiye Fuarı ve 20. Uluslararası İş Forumu (IBF) 12 Kasım'a kadar devam edecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.