Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Paris İklim Anlaşması yürürlüğe girdi

4 Kasım 2016 Cuma::

İklim değişikliğiyle mücadeleyi hedefleyen Paris Anlaşması yürürlüğe girdi

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye'nin de aralarında olduğu 190'dan fazla ülkenin imzaladığı iklim değişikliğiyle mücadeleyi hedefleyen "Paris Anlaşması" yürürlüğe girdi.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle uluslararası anlamda hukuki bağlayıcılığı olan anlaşmayı imzalayan ve parlamentolarında onaylayan ülkelerin sera gazı salımını azaltma ve küresel sıcaklık artışının 2 derecenin altında tutulması konusunda planlarını uygulamaya koyması gerekecek.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Paris Anlaşması'nın yürürlüğe girmesinin "tarihi bir an ve dönüm noktası" olduğunu söyledi.

İklim değişikliği ile mücadelede zamana karşı yarışıldığını ifade eden Ban, devletlere bu konuda bir an önce harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için küresel sera gazı salınımının en az yüzde 55’ini oluşturan ve en az 55 ülkenin parlamentoları tarafından onaylanması şartı karşılandı.

Küresel sera gazı emisyonlarının en az yüzde 55’ini oluşturan ve en az 55 ülkenin ulusal meclisinin anlaşmayı onaylaması gerekiyordu.

Anlaşma, atmosferde en fazla sera gazı salınımına neden olan iki ülke Çin ve ABD'nin de aralarında bulunduğu 97 ülke tarafından onaylandı ve yürürlüğe girdi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.