Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

İstanbul'a nefes aldıracak proje

17 Ağustos 2016 Çarşamba::

Vizyon Atölyesi’nin yeni projesi ‘Yeşil Yol’, E-5 ile TEM arasındaki 50 kilometrelik alanda 5 milyon metrekarelik yeşil alan oluşturmayı hedefliyor

Yazı Boyutu : A A A A

Önder ÇELİK

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur ve Kentsel Strateji Kurucusu Faruk Göksu’nun hayata geçirdiği Vizyon Atölyesi, 17 Ağustos Marmara depreminin 17’nci yıl dönümünde Küçükçekmece-Pendik arasında ‘Yeşil Yol’ adıyla yeni bir proje tasarladı. Projeyle; TEM ve E-5 arasındaki 50 km uzunluğunda ve 200 metre genişliğinde yaklaşık 10 milyon metrekarelik alanda 5 milyon metrekarelik (500 hektar) yeşil alan oluşturulacak. 16 bin yapının bulunduğu 56 bin konutta yaşayan 200 bin kişiyi kapsayan projede 5 milyon m2 yeşil alan oluşturmak için mevcut yapılaşmanın yüzde 50’si olan 4 milyon m2 yapı, diğer yüzde 50’lik yapılaşma alanına transfer edilecek ve yüzde 25 ilave imar bonusu ile toplam 10 milyon m2 inşaat yapılacak. Projenin mali büyüklüğünün yaklaşık 7 milyar dolar olacağı belirtildi. 17 ilçeyi kapsayan Yeşil Yol, öncelikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yöneticileri olmak üzere yeşil yolun bulunduğu ilçe belediye yönetimleriyle paylaşılacak. Ayrıca yatırımcılar ve üniversiteler ile ekonomik model seçenekleri tartışılacak. Düzenlenen toplantıda konuşan Vizyon Atölyesi Kurucularından Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, söz konusu alanda bulunan binaların büyük kısmının zaten yıkılacağını belirterek, “Burada yapılacak şey basit. Eviniz 100 metre yan tarafa çekilecek” dedi. Müteahhitlerin Yeşil Yol’un az bir kısmında yer alması gerektiğini belirten Timur, vatandaşın büyük çoğunluğunun kat karşılığı iş yapan küçük ölçekli firmalarla çalışması gerektiğini söyledi.

Faruk Göksu da, Yeşil Yol’un başarılı bir kentsel dönüşüm modeli olarak önemli bir referans olacağını belirterek, İstanbul’daki yeşil alanın azlığına dikkat çekti. Olası bir depremde 16 milyon nüfuslu İstanbul’da nüfusun dörtte biri depremden etkilense bu insanların toplanması için 4 bin hektar alana ihtiyaç olduğuna işaret eden Göksu, “Mevcutta 2 bin hektar alan var. 2 bin hektar alana daha ihtiyaç var. Bu da 2 Şişli, 3 Güngören yapıyor. Yeşil Yol projesi ile ihtiyaç olan 2 bin hektarın dörtte birini karşılamayı amaçlıyoruz” diye konuştu. Yeşil alan oluşturmanın maliyetinin 1.300 dolar olduğuna işaret eden Faruk Göksu, Yeşil Yol’un 100 m2 yeşil, 100 m2 bina olacak şekilde yapılacağını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.