Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

5 milyon mükellefe büyük müjde

23 Temmuz 2016 Cumartesi::

30 Haziran’dan önceki dönemlere ait vergi ve prim borçları, 36 aya varan taksitlerle ödenebilecek. Peşin verenler, gecikme cezasının yarısından muaf olacak

Yazı Boyutu : A A A A


Maliye Bakanı Naci Ağbal, darbe girişiminin ardından reformlarda bir aksama olmadığını, vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmanın hayata geçirileceğini söyledi. Yaklaşık 5 milyon mükellefin yeni düzenlemeden yararlanabileceğini söyleyen Ağbal, “Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelere başlıyoruz. İnanıyorum ki muhalefet partilerimizin de desteğiyle süratli bir şekilde komisyondan geçecek ve Genel Kurulda yasalaşacak” dedi. Ağbal, düzenlemeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Vatandaşımızın, 30 Haziran 2016 tarihinden önceki dönemlere ait bir vergi, prim, gümrük vergisi borcu varsa, ekim sonuna kadar vergi dairesine, sosyal güvenlik kurumunun dairelerine müracaat edecek. Vergi borçları için kasım, prim borçları için de aralık ayından itibaren 36 aya kadar varan taksitler dahilinde, isterse peşin olarak bu borçlarını ödeyebilecek. Peşin ödemeyi özellikle teşvik ettik. Örneğin 100 lira vergi borcu, 70 lira da gecikme zammı var. Bu 70 liralık faiz kısmını, 35 liraya düşürüyoruz. Taksit seçenekleri de 6, 9, 12 ve 18 ay şeklinde olacak. Her taksitin 2 ayda bir olması nedeniyle, vatandaşlar ödeme imkanına kavuşacak. Bizde kayıtlı 90 milyar TL’lik yeniden yapılandırılacak tutar var. SGK primleri olarak da 72 milyar TL’lik tutar bulunuyor. Kabaca 160 milyar TL’yi yeniden yapılandırmış olacağız.”


İŞ DÜNYASI MUTLU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, vergi ve prim borçlarına yönelik düzenlemeye ilişkin, “Tahsilatlarda sıkıntı yaşandığı bir dönemde, devletimiz, ‘Merak etmeyin, sizin arkanızdayız’ demiştir” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, borç yapılandırmasının esnafa büyük bir müjde olduğunu belirterek, hükümetin aldığı bu kararın ekonomiyi canlandıracağını kaydetti. Palandöken, “Hem devlet kazanacak hem de vatandaş. Yapılandırma ile kamu gelirlerinde önemli bir artış olacak” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.