Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

S&P Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

21 Temmuz 2016 Perşembe::

Uluslararası derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notunu BB+'dan BB'ye, görünümünü ise 'durağan'dan 'negatif'e indirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Uluslararası kredi ve derecelendirme kuruluşu S&P beklenen Türkiye kararını açıkladı. Kurum artan siyasi riskler nedeniyle Türkiye'nin notunu indirdiğini duyurdu. S&P Türkiye'nin BB+ olan notunu BB'ye düşürdü, görünüm negatif. S&P'nin not indirim açıklamasında "darbe girişimi ile artan belirsizlik Türkiye'nin dış finansman ihtiyacı ve sermaye akışını kısıtlayabilir, kurumsal kontrol mekanizmalarını zayıflatacağına inanıyoruz" dendi.

KARAR SONRASI DOLAR ZİRVE YAPTI
Piyasa kapanışı sonrası gelen kararın ardından dolar/TL kuru 3.08'i aştı.

Kurumdan yapılan açıklamada, indirimin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Türkiye'nin siyasi yapısının daha parçalanmış gözükmesi olduğu belirtildi. S&P'ye göre bu durum dış bağımlılığı yüksek olan Türkiye'nin yatırım ortamını, büyümesini ve sermaye girişlerini olumsuz etkileyecek. Kuruluş, başarısız darbe girişimi sonrası Türkiye'nin dış borçlarını çevirme kapasitesinin azaldığını belirtti.


Açıklamada, "Siyasi belirsizlik düşünülürse, Türk yetkililerin ekonomiyi dış finansman bağımlılığından kurtaracak reformları alma konusundaki kararlılıklarından uzaklaşacaklarını düşünüyoruz" denildi.

Türkiye'nin S&P notu zaten yatırım yapılabilir seviyenin altındaydı. Türkiye'ye yatırım yapılabilir not veren iki kredi derecelendirme kuruluşundan Moody's ise Cuma günkü darbe girişiminin ardından Türkiye'nin notunu indirim için gözden geçirmeye aldı.

Yabancı yatırım fonlarından bazıları en az iki tane yatırım yapılabilir kredi notuna sahip olmayan ülkelere yatırım yapamıyorlar.

HÜKÜMETTEN İLK TEPKİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli karara ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada, "S&P nin yangından mal kaçırır gibi Türkiye'nin notunu indirmesi hiçbir mantığa uymayan karardır! TR'ye yapılan darbe girişiminin ardından hızlı ve zamanında alınan kararlarla etkileyemedikleri ekonomiyi bu şekilde etkilemeye çalışıyorlar. Küresel oyun Türkiye'ye tuzak kuruyor dediğimizde komplo teorisi diyenler gelişmeleri artık MİLLİ duygularla incelesin.Türkiye Cumhuriyeti devleti'nin tüm kurumları iş başında iken verilen not indirim kararı bu kararı verenler için KARA BİR LEKEDİR!" dedi.

Anahtar Kelimeler: standart&poors, sp, türkiye'nin kredi notu, ,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.