Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Yazar kasada yeni dönem başlıyor

30 Haziran 2016 Perşembe::

Yeni nesil yazar kasa kullanma zorunluluğu, 500 bin lira ile 1 milyon lira arasında olan mükellefler için yarından itibaren başlıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Ödeme kaydedici cihaz kullanma zorunluluğu kimi mükellefler için yarın başlıyor. Son grup geçiş tarihi ise 1 Ocak 2017'de gerçekleşecek.

Gelir İdaresi Başkanlığından edinilen bilgiye göre, yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara geçiş döneminin başlamasından bugüne kadar yaklaşık 650 bin yeni nesil yazar kasa mükellefler tarafından kullanılmaya başlandı.

Maliye Bakanlığının 25 Aralık 2015 tarihli Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile yeni nesil yazar kasa kullanma mecburiyeti ciro/iş hasılatı ve kullanılan yazar kasaların özelliği dikkate alınarak yeniden belirlenmiş ve 2014 yılı satışları veya iş hasılatı 1 milyon lirayı aşan mükellefler için bu süre 1 Nisan olarak öngörülmüştü.

Son grup için geçiş 1 Ocak 2017'de

Tebliğ hükümlerine göre yeni nesil yazar kasa kullanma mecburiyeti, satışları veya gayrisafi iş hasılatı 1 milyon lira ile 500 bin lira arasında olan mükellefler için yarın başlayacak. Hasılatları 150 bin lira ile 500 bin lira arasında olanlar 1 Ekim 2016, 150 bin liradan az olan mükellefler ise 1 Ocak 2017'ye kadar yeni nesil yaza kasaya geçiş yapacak.

Öte yandan, “Bilgisayar Bağlantılı Ödeme Kaydedici Cihazları" kullanan mükellefler için yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyetinin başlama tarihi yıllık satış ve gayri safi iş hasılatı tutarlarına bağlı olmaksızın 1 Ocak 2017 olarak belirlenmişti.

Dileyen mükellefler, söz konusu tarihlerden önce de Maliye Bakanlığınca onaylanmış cihazları kullanabiliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.