Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

İngiltere'nin ayrılması AB'yi dağıtabilir

13 Haziran 2016 Pazartesi::

İsveç Dışişleri Bakanı Wallström, İngiltere'de düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) referandumunun, birliğin dağılmasının önünü açabileceği uyarısında bulundu.

Yazı Boyutu : A A A A

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, İngiltere'de 23 Haziran'da düzenlenecek AB referandumuyla ilgili, 'Bu durum, diğer AB üyesi devletleri de etkileyebilir ve bu devletler şunu diyebilir; 'Eğer birlikten çıkabiliyorlarsa o zaman belki biz de referandum düzenlemeli ve belki biz de ayrılmalıyız''' dedi.

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'ye konuşan Wallström, Birleşik Krallık'ın AB konusunda referanduma gitme kararının üye ülkeler arasında domino etkisi oluşturabileceğini söyledi.

Diğer AB üyesi ülkelerin de referandum talebinde bulunabileceğini ve bir takım imtiyazlı koşul isteklerini gündeme getirebileceğini vurgulayan Wallström, sandıktan AB'den ayrılmayı ifade eden Brexit kararı çıkması halinde diğer AB üyesi ülkelerin de bu yolu seçebileceğini söyleyerek, "Bu durum, diğer AB üyesi devletleri de etkileyebilir ve bu devletler şunu diyebilir, 'Eğer birlikten çıkabiliyorlarsa o zaman belki biz de referandum düzenlemeli ve belki biz de ayrılmalıyız." dedi.

Wallström ayrıca, sandıktan AB'de kalma sonucu çıkması halinde ise bu kez bu gelişmenin de yine AB üyesi ülkeleri etkileyeceğini söyleyerek, "Eğer AB'de kalırlarsa bu da diğer ülkelerin şöyle düşünmesinin yolunu açabilir, 'Müzakere ettiler, özel bir muamele talebinde bulundular, o zaman neden biz de aynısını yapmayalım? Yayılma etkisi maalesef ki hissedilecek, derinden hissedilecek. Her halükarda kötü olacak." diye konuştu.

Birleşik Krallık'ın AB'de kalarak yoluna devam ettiğini görmeyi arzuladığını aktaran Wallström, 90 bin İsveçlinin yaşadığı Birleşik Krallık'ın, ülkesinin önemli bir ticari ortağı olduğunu hatırlattı.

Birleşik Krallık'ta halk 23 Haziran'da "Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusunu yanıtlamak üzere sandık başına gidecek. Referandumda, 18 yaş üzeri Birleşik Krallık, İrlanda ve Milletler Topluluğu vatandaşları oy kullanabilecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.