Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Yeni genel başkan Yıldırım

22 Mayıs 2016 Pazar::

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde 3. genel başkanı bin 405 oyla Binali Yıldırım oldu.

Yazı Boyutu : A A A A

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, AK Parti Genel Başkanlığı için yapılan seçim sonuçlandı.

Kongrenin Divan Başkanı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir Milletvekili ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın bin 405 oyla partinin 3. genel başkanı olarak seçildiğini açıkladı.

İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın tek genel başkan adayı olarak katıldığı seçimde, bin 470 delegeden, bin 411 kişi oy kullandı.

Yıldırım, bin 405 oy alarak, AK Parti Genel Başkanlığına seçildi. Seçimde, 6 delegenin oyu geçersiz sayıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucu Genel Başkanı olduğu AK Parti'de, Ahmet Davutoğlu'ndan sonra görevi devralan Binali Yıldırım, partinin üçüncü Genel Başkanı ünvanını aldı.

'Bayrağı asla düşürmeyeceğim'

Genel Başkanlığa seçilen Yıldırım, yaptığı teşekkür konuşmasında, "AK Parti'nin yeni genel başkanı olarak, bana emanet ettiğiniz bu mukaddes bayrağı asla yere düşürmeyeceğime söz veriyorum." dedi.

'Sizde bu enerji olduğu müddetçe...'

AK Parti Genel Başkanı Yıldırım: "AK Parti, bugünlere kadınlarımız sayesinde geldi. Kadın kollarımıza her kademede, beldelerde, ilçelerde, illerde, Genel Merkezde fedakarca gece-gündüz demeden çalışan tüm kadınlarımıza, AK kadınlarımıza teşekkür ediyorum özellikle. Geleceğimiz olan gençler, AK Parti sizlerin omuzunda 2023, 2053, 2071 hedef ve vizyonunu gerçekleştirecektir. Sizde bu enerji olduğu müddetçe, evelallah bize karada da havada da denizde de ölüm yok."

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi Genel Başkan Yıldırım'ın konuşması ardından sona erdi,

Erdoğan'dan tebrik telgrafı

Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Genel Başkanlığa seçilen Binali Yıldırım’a bir telgraf göndererek, kendisini tebrik etti.

MKYK'da 26 yeni isim yer aldı

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, partinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliklerine aday gösterilenler arasında, 26 yeni isim yer aldı.

Kongrede, 50 kişilik MKYK asil üyeliklerine aday gösterilenler arasında 26 yeni isim bulunuyor.

Bu isimler Ahmet Sorgun, Ayhan Ogan, Ayşe Suna Köseoğlu, Cevdet Yılmaz, Emine Nur Günay, Erol Kaya, Fatma Şahin, Fatma Güldemet Sarı, Fazilet Dağcı Çığlık, Fevzi Şanverdi, Hüseyin Özbakır, Jülide Sarıeroğlu, Mahmut Kaçar, Markar Esayan, Murat Baybatur, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Yel, Özben Gökçen, Sema Ramazanoğlu, Serkan Bayrak, Şaban Dişli, Veysi Kaynak, Yasin Aktay, Zeyit Aslan ve Zeynep Alkış.

Genel Başkanlığa seçilen Binali Yıldırım dışında, MKYK üyesi olan ancak bu kongrede aday gösterilmeyen isimler ise şöyle:

"Ayhan Sefer Üstün, Ahmet Kılıç, Aziz Babuşçu, Bülent Gedikli, Cemil Çiçek, Faruk Çelik, Fatma Betül Sayan Kaya, Mahmut Atilla Kaya, Mehmet Ali Şahin, Mehmet Babaoğlu, Mehmet Doğan Kubat, Mehmet Erdem, Mehmet Özhaseki, Metin Doğan, Mevlüt Çavuşoğlu, Naci Ağbal, Nihat Zeybekci, Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Recep Akdağ, Selçuk Özdağ, Selçuk Öztürk, Süleyman Soylu, Yalçın Akdoğan, Zeki Aygün."

Öte yandan, Abdülhamit Gül, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Çiğdem Karaaslan, Edibe Sözen, Efkan Ala, Nükhet Hotar, Fatih Şahin, Galip Ensarioğlu, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, Mehdi Eker, Mehmet Muş, Mehmet Müezzinoğlu, Mustafa Ataş, Mustafa Şentop, Nurettin Canikli, Öznur Çalık, Ravza Kavakçı Kan, Vedat Demiröz ve Yaşar Karayel ise MKYK'daki yerini korudu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.