Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Sahtecilik sınır tanımıyor!

3 Mayıs 2016 Salı::

Sahte işyerleri ve sigortalılar için yapılan denetimlerde şok sonuçlar ortaya çıktı. Müfettişler, 2012’den bu yana 5 bin 593 sahte işyeri ve 220 bin 37 sahte sigortalı tespit etti

Yazı Boyutu : A A A A

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın rakamları sahteciliğin sınır tanımadığını ortaya koydu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun "yeni bir olgu" olarak nitelendirdiği sahte işyerleri ve sahte sigortalılar için yapılan denetimlerde 2012 yılından bu yana 5 bin 593 sahte işyeri ve 220 bin 37 sahte sigortalı tespit edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, milletvekillerinin sahtecilik ve kayıt dışılıkla ilgili sorularını yanıtladı. Soylu, Kurum müfettişlerinin yaptığı denetim faaliyetleri sonucu yolsuzluk ve usulsüzlükler nedeniyle 272 milyon 615 bin 839 liralık kurum zararı ortaya çıkartıldığını belirtirken "Kurumda denetim zafiyeti söz konusu değil" dedi. Bakan Soylu, Kurum müfettişlerince gerçekleştirilen soruşturmalar sonucunda, usulsüz işlemlerle 4-B kapsamındaki sigortalılara haksız hizmet kazandırılması, sigortalıların sahte sigortalı gösterilmesine aracılık, para karşılığında sigortalılara sahte işyerlerinden prim yatırmadan sahte sigortalılık tesis edip SGK'yı dolandıran organizasyon içinde yer aldığı tespit edilen personel hakkında da gerekli işlemlerin başlatıldığını bildirdi.

MÜFETTİŞLER TESPİT ETTİ
Soylu, sahte işyerleri ve sahte sigortalı kavramlarının yeni bir olgu olduğunu belirtti. Soylu'nun verdiği rakamlara göre ise Ekim 2012-Şubat 2016 döneminde toplam 5 bin 593 sahte işyeri ve 220 bin 37 sahte sigortalı Kurum müfettişlerinin yaptığı denetim sonucu tespit edildi. 2008-2016 yılları arasında ise yapılan denetimlerde 161 bin 205 işyerinin ve 2 milyon 123 bin 191 sigortalının tescilsiz olduğu ortaya çıktı.

BEŞ ADIMDA MÜCADELE
Kayıtdışılık konusunda da bilgi veren Soylu, bunun sadece bakanlığın yapacağı çalışmalarda ortadan kaldırılamayacağını belirtirken sivil toplum örgütleri, bankalar ve toplumun diğer kesimleri ile işbirliği yapılarak sorunun çözülebileceğini kaydetti. Soylu, kayıtdışılıkla mücadelede 5 temel stratejilerini ise "Hizmet kalitesinin artırılması, veri/bilgi paylaşımı, denetim sisteminin etkinliğinin artırılması, teşvik uygulamaları ve bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları" olarak sıraladı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.