Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Vizesiz Avrupa, Türkiye'ye yatırım getirebilir

29 Nisan 2016 Cuma::

Türkiye'de haziran ayından itibaren AB'ye vizesiz geçişlerin uygulanmaya başlanması beklenirken, bu durum onlarca milyar dolarlık yatırımlarının ülkeye çekilmesi anlamına gelebilir.

Yazı Boyutu : A A A A

'Vizesiz geçişler', Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun değerini, Pasaportlar İndeksinde üst sıralara taşırken, bir yandan Ortadoğu’da yaşayanlar için TC vatandaşlığının daha da cazip hale gelmesi, bir yandan da başta varlıklı insan gruplarının dikkatinin ve onlarca milyar dolarlık yatırımlarının Türkiye'ye gelmesi anlamına gelebilir.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Yatırım Danışmanı ve Stratejist Ali Serim, vizesiz geçişlerin yatırım stratejileri açısından önemine değinerek, "Bu husus Türk vatandaşlarının uzun zamandan beri hak ettikleri seyahat serbestisine kavuşmaları anlamına geleceği kadar, Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun da özellikle Ortadoğu’da yaşayanlar için daha da büyük cazibeye kavuşması anlamına geliyor” dedi.

Ali Serim, Türkiye’nin yatırım yapacak varlıklı veya eğitimli insanlara vatandaşlık yolunu açacak, geniş seçenekler sunan, programlar geliştirmesinin ve bu konuda uzmanlaşmış global danışmanlık firmalarının bilgi birikiminden faydalanmanın önemini bildirdi. Serim, bu anlamda Türkiye'ye varlıklı kişilerin yapacağı yatırımların arttırılması, emlak sektörünün bu yönde geliştirilmesi ve alternatif finansman modellerine kaynak sağlanmasının şuan tartışılmayan kazanımlar sağlayacağını söylerken, benzer programların uzun yıllardan beri başta ABD, Kanada, Britanya gibi ülkelere önemli katkılar sağladığını da vurguladı.

'Büyük faydalar sağlar'

Stratejist Serim, sözlerine şöyle devam etti;

“Dünyada sadece bu konuda uzmanlaşmış şirketler vardır. Zor bir süreç olsa da bu konuda uzmanlaşmış ve önemli deneyimlere sahip uluslararası firmalardan mutlaka devletimiz danışmanlık almalıdır. Doğru bir konsept ülkemize büyük faydalar sağlar. Günümüz dünyasında insanlar daha global, birbiriyle bağlantılı, hareketli; ve sermaye o ölçüde el değiştiriyor. Son 50 senede ticaretin globalleşmesi, sermayenin globalleşmesi derken bugün de insanların globalleştiğine tanık oluyoruz. Global insan kavramı yaygınlaştıkça da insanların yeni bir oturum ve vatandaşlık ilgileri de artıyor. Artık başka bir ülkede eğitim görmek, bağlantıları olmak, iş yapmak, oturumu ve hatta ikinci bir vatandaşlığı olmak olağan bir durum, hatta yaygın bir gerçek. Raporlara göre, günümüzde bir insanın ortalama 12 defa yer değiştirdiği ve bu eğilimin artarak devam edeceği göz önünde bulundurulduğunda, oturum ve vatandaşlık konusu daha da bir önem kazanıyor.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.