Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

'Apple'ın modası geçti'

25 Nisan 2016 Pazartesi::

Çin'in Netflix'i LeEco'nun CEO'su Yueting, " Apple'ın modası geçti" diye konuştu.

Yazı Boyutu : A A A A

Uluslararası bir kanala ilk kez konuşan Çinli milyarder girişimci Jia Yueting, Apple'ın modasının geçtiğini ve Çin'de pazar kaybı yaşadığını söyledi.

Çin'in Netflix'i olarak bilinen LeEco'nun CEO'su Yueting CNBC'ye verdiği mülakatta Apple'ı kızdıracak açıklamalarda bulundu.

'Apple daha üstün ürünler geliştirmeli'

Çinli milyarder iş adamı Yueting, "Apple'ın satışlarının düşmesinin nedenleri arasında başı inovasyonun çok yavaş geliyor olması çekiyor. Örneğin bir ay önce Apple iPhone SE'yi piyasaya sürdü. Endüstrinin mutfağından bakış açısıyla değerlendirdiğimizde bu teknolojinin çok düşük seviyede olan bir üründür. Bizce Apple bunun hiç üretmemeliydi. Apple daha üstün ürünler geliştirmeli" diye konuştu.

Apple'dan konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Geçtiğimiz günlerde LeSEE adlı super otomobili tanıtan 43 yaşındaki Yueting, sürücüsüz araç teknolojisinde Apple'ı altan alta tehdit ediyor.

Çinli girişimci Yueting LeSEE'nin tanıtımında "Bizimle Apple arasında çok büyük bir fark var. Apple bir cep telefonu firması ve hardware ile yazılıma odaklı. LeEco'nun önceliği ise internet. Sonrasında hardware ve yazılım geliyor."demişti.

California Cupertino merkezli Apple'ın salı günü açıklaması beklenen ilk çeyrek bilançosunda akıllı telefon satışlarda düşüş bekleniyor.

LeEco geçtiğimiz hafta Tesla Model S'e rakip LeSEE super otomobili tanıtmıştı. Jia Yueting ve ekibi LeEco'nun ekosisteminde büyük bir değişim oluşturacağı düşünülen araçla film, müzik ve TV programları satmayı hedefliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.