Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Şirketler petrol fiyatlarının yeniden artmasını istiyor

13 Nisan 2016 Çarşamba::

Düşüşü durdurulamayan petrol fiyatları için yeni formüller aranıyor. Yıl sonu için hedef, fiyatları 50 dolar seviyesine yükseltmek.

Yazı Boyutu : A A A A

Küresel petrol talebinin önemli kısmını karşılayan petrol devleri, Financial Times gazetesninin Lozan'da düzenlediği konferansta fiyatların yükseltilmesi için çağrıda bulundu.

BATMA RİSKİ ARTTI

Şirketler, 17 Nisan'da Doha'da OPEC üyesi ve üyesi olmayan üretici ülkeleri bir araya getirecek toplantıdan petrol üretimlerin dondurulması için anlaşma yapılmasını ve fiyatların yükseliş bandına geçmesini istiyor. Aksi takdirde şirketler tek tek batacak.

"FİYATLAR SONSUZA KADAR DÜŞÜK KALAMAZ"

Konferansta konuşan Rusyanın en değerli şirketi Rosneft'in Başkanı Igor Sechin, petrol sektörüne yatırımların azaldığı ortamda fiyatların sonsuza kadar düşük kalamayacağını söyledi.

"PETROL ARZI DÜŞERSE FİYATLAR ARTAR"

Financial Times'ın düzenlediği Global Emtialar Zirvesi'nde konuşan Sechin, halihazırda harcamaların 250 milyar dolar azaldığını, ABD'de kaya gazı sektörüne yatırımların devam edebilmesi için petrol fiyatının 45-50 dolar/varil aralığında olması gerektiğini belirten Sechin, piyasalara yeni arz sağlayacak yatırımlar azaldıkça fiyatların yükseleceğini vurguladı.

Sechin, "Düşük petrol fiyatı konseptinin 10-15 yıl süreceği görüşüne katılmıyorum. Düşük petrol fiyatı çok uzun süre devam edemez, çünkü cari fiyatlar yatırımların devam etmesine imkan vermiyor. Cari fiyatlar zorlu sahalarda üretim yapmaya çalışan şirketlere zarar ettiriyor" diye konuştu.

"PETROL YIL SONUNDA 50 DOLAR OLABİLİR"

Öte yandan Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, yılın ikinci yarısında petrol fiyatlarının 40-45 dolar/varil seviyesinde toparlanmasını beklediğini, fiyatın yıl sonunda 50 dolar/varil seviyesini görmesi potansiyeli olduğunu da söyledi.

17 Nisan'da Doha'da OPEC üyesi ve üyesi olmayan üretici ülkeleri bir araya getirecek toplantıdan bir anlaşma çıkması halinde global petrol piyasasında dengelenmenin 3-6 ay hızlanacağını tahmin eden Novak, petrol fiyatının 2017-2018'de 60-65 dolar/varile ulaşması olasılığı gördüğünü de vurguladı.

Novak, gelecek 10 yıllık süreçte global petrol talebinin artmasını beklediğin de ifade etti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.