Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Uludağda Ekonomi Zirvesi

25 Mart 2016 Cuma::

'Para, fikre gidiyor' Zorlu Holding Üst Yöneticisi Yüngül, 'Para, fikre gidiyor. Para, fikri gördüğünde ışık hızıyla hareket edip o fikrin etrafında kümeleniyor' şeklinde konuştu.

Yazı Boyutu : A A A A

Zorlu Holding Üst Yöneticisi Ömer Yüngül, moderatörlüğünü yaptığı Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin "Girişimcilik 2016: Hayalden Gerçeğe" oturumunda, Fortune 500'deki şirketlerin sürekli değiştiğini söyledi.

Hayal etmek kadar hayallere hayat vermenin de önemli olduğunu belirten Yüngül, "Para, fikre gidiyor. Para, fikri gördüğünde ışık hızıyla hareket edip o fikrin etrafında kümeleniyor. Sırf hayal eden değil, yapan kazanıyor. Dolayısıyla mutlaka cesaretle yapmamız lazım. 'Amerika'da başarısız var mı?' diye sorduğun zaman 'yok' diyor ve 'Her girişimci başarılı, başarısız olsa bile devam ediyor, peşini bırakmıyor' diyor. Bu da aslında anahtar kelime olmalı ve başarısızlıkta yılmamak lazım" diye konuştu.

Aydın: 'Hayır' deme başarısını gösterebildik

Yemeksepeti.com Üst Yöneticisi Nevzat Aydın da 2005-2006 yıllarında insanların internetin önemini keşfetmeleri ve evlerinde internete kavuşmalarıyla "yemeksepeti.com"un ne iş yaptığının insanlar nezdinde daha da ortaya çıktığını anlattı.

Hep popüler ve bilinen bir şirket olduklarını anlatan Aydın, "Bu yüzden çok fazla teklif aldık. Bence burada iki başarı var. Bunun birincisi, ülkenin içerisinde bulunduğu şartlar ve internetin dünyada içinde bulunduğu şartları göz önünde bulundurursak şirketin satış zamanını çok doğru bir zamanda yaptığımızı düşünüyorum. İkincisi de bankada birkaç milyon dolarımız varken, 400 milyon dolarlık teklife 'hayır' deme başarısını gösterebildik" değerlendirmesinde bulundu.

Spann: Afrika büyük bir fırsat

Afrika'nın büyük bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini dile getiren Tiphub Africa kurucu ortağı ve Alchomy App kurucusu Amanda Spann da bu kıtada yapılan yatırımların getirisinin son derece fazla olduğunu ifade etti.

Spann, 25 bin dolarlık bir yatırımın Amerika'da sadece birkaç hafta yeteceğini ancak Afrika'da kısa süre içinde ve sürdürülebilir bir şekilde getirisinin olacağını kaydetti.

ABD merkezli on-line sinema platformu Mubi'nin kurucusu Efe Çakarel, girişimcilik bakımından her sektörde inanılmaz fırsatlar bulunduğunu vurguladı.

Maana firmasının kurucusu Babür Özden, "stratejik yatırımcılar" denilen yeni yatırımcıların ortaya çıktığını belirtti.

Intel'in bu konuda Silikon Vadisi'nde en büyük yatırımcılardan olduğunu söyleyen Özden, "Aklınıza gelebilecek dünyanın bütün büyük firmalarının stratejik yatırımları ve Silikon Vadisi'nde de merkezleri var. Bunlardan çok faydalanıyoruz. Bu yepyeni bir yatırımcı çehresi" ifadelerini kullandı.

'Şu an dört yol ağzındayız'

Modanisa firmasının kurucusu Kerim Türe ise tesettür giyim sektöründe açıkları gördüklerini ve internetten alışverişi uygulamaya koyup bu alanda önemli bir yer edindiklerini anlattı.

IFC Yatırım Uzmanı Ali Ufuk Demirci, Türkiye'de başka bir ülkede olmayan bir şeyi gördüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yatırılan para ve proje sayısı açısından Türkiye, Rusya'dan sonra ikinci sırada geliyor. Buna gerçekten çok şaşırdım çünkü Türkiye'de kurumsal yatırımcı dediğimiz fonlar çok yok. Türkiye nasıl olur da bunlarla aynı düzeyde fonksiyon gösterebiliyor, bunu araştırdık. Bizim gördüğümüz, bunun bir tek sebebi var; melek yatırımcılar, Türkiye'de gerçekten dünyanın diğer yerlerinde olmadığı kadar aktif ve ilk 5'in içerisinde. Bu sayede şu an bir dört yol ağzındayız. Ya önümüzdeki 10 sene zarfında bunlardan güzel sonuçlar çıkacak ve Türkiye dünyada önemli bir ülke olarak yerini alacak ya da 10 sene sonra bakacağız, 'Türkiye'ye zamanında çok akım vardı ama olmadı' denilecek."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.