Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

Y jenerasyonundan 11 multi milyarder

8 Mart 2016 Salı::

Facebook fikrinin bir garajda doğduğunu artık pek bilmeyen kalmadı. Peki, Airbnb’nin 3 arkadaş tarafından San Francisco’da şişme yatak kiralayarak başladığını biliyor muydunuz?

Yazı Boyutu : A A A A

Girişimci ve yenilikçi Y jenerasyonu o kadar parlak fikirler üretti ki bugün bu gruba giren bazı 35 yaş altı girişimcilerin mal varlıkları dudak uçuklatıyor.

Y jenerasyonu, yani diğer adıyla milenyaller 1980 – 2000 yılları arasında doğan grubu kapsıyor. En üretken zamanları teknolojinin hızlı gelişimi ile pekişen, girişimci ve yeniliklere açık bu jenerasyon, genç multi milyarderlerini çoktan çıktı. Kimisi fikirleriyle sıfırdan başlayıp kısa sürede zengin olurken kimisi devraldığı aile şirketini hızla büyütüyor.

İşte ilham veren hikayeleriyle Y jenerasyonundan multi milyarderler:

Mark Zuckerberg

Yaş: 31

Şirket: Facebook

Mal varlığı: 46 milyar dolardan fazla

Mark Zuckerberg

31 yaşında ne yapacağına bir türlü karar veremeyen ya da hâlâ iş arayan binlerce insan var. Hatırlatmakta fayda var, Mark Zuckerberg milyarder olalı çok oldu…

Kendisi Facebook adlı harika keşfiyle 35 yaş altı süper zenginlerin arasında ilk sırada yer alıyor. Parası bazı ülkelerin parasından çok, ayrıca Forbes’un açıkladığı dünyanın en zenginleri listesinin de 16. sırasında. Son dönemde kızlarının doğumunu kutlamak için hisselerinin yüzde 99′unu eşi Priscilla Chan ile birlikte hayır amacıyla bağışladı.

Dustin Moskovitz

Yaş: 31

Şirket: Asana

Mal varlığı: 9,5 milyar dolar

Dustin Moskovitz

Moskovitz Facebook’un erken dönemlerinde Zuckerberg ile çalışan genç girişimcilerden. Kendisi daha sonra Asana’yı kurdu.

Eduardo Saverin

Yaş: 33

Şirket: Facebook

Mal varlığı: 6,4 milyar dolar

Eduardo Saverin

Social Network filminde gerçek hikayesine tanık olduğumuz Saverin, zaten zengin bir aileden geliyor. Facebook’un Zuckerberg’in olduğu kadar onun da girişimi olduğunu belirten Saverin, Zuckerberg’i onu süreçlerin dışında bırakması nedeniyle dava ediyor. Saverin’in hala Facebook’ta hissesi var ve başka girişimlerle parasına para katmaya devam ediyor.

Yang Huiyan

Yaş: 34

Şirket: Country Garden Group

Mal varlığı: 5 milyar dolar

Yang Huiyan

Yeung Kwok Keung’un kurduğu Çin emlak grubu Country Garden Group artık kızı Yang Huiyan’a ait. Kendisi aynı zamanda şirketin tüm gelişim stratejilerinden de sorumlu.

Scott Duncan

Yaş: 33

Şirket: Enterprise Products

Mal varlığı: 4,9 milyar dolar

Scott Duncan

Scott Duncan da şanslı olanlardan. Babasının kurduğu petrol boru hattı firması Enterprise Products’ı 3 kızkardeşi ile birlikte yönetiyor. Kendisinin malvarlığı sadece geçen yıl 1 milyar dolar artmış.

Elizabeth Holmes

Yaş: 31

Şirket: Theranos

Mal varlığı: 4,5 milyar dolar

İşte tırnaklarıyla dünyanın en zengin gençleri listesine ilk 10’dan giren bir girişimci. Holmes, 2003’te kan tahlili şirketi Theranos’u kuruyor. Şirketi hızla büyümekte olan bir girişim.

Nathan Blecharczyk

Yaş: 32

Şirket: Airbnb

Mal varlığı: 3,3 milyar dolar

Bugün çoğunluğun yurt dışı tatillerinde konaklama için kullandığı Airbnb sisteminin kurucularından Blecharczyk’in hızla büyüyen şirkette yüzde 13 oranında hissesi var. Kendisi aynı zamanda teknoloji süreçlerinden sorumlu.

Brian Chesky

Yaş: 34

Şirket: Airbnb

Mal varlığı: 3,3 milyar dolar

Chesky de Airbnb’nin kurucuları arasında yer alıyor. Kendisi şuan şirketin CEO’su olarak görev yapıyor.

Joe Gebbia

Yaş: 34

Şirket: Airbnb

Mal varlığı: 3,3 milyar dolar

Gebbia Airbnb’nin 3. kurucusu. Kendisi ürün yönetimi departmanının başında görev yapıyor. Chesky ve Gebbia Rhode Island School of Design’da tanışıyorlar. Bu üç gencin San Fransisco’da şişme yatak kiralayarak başlattıkları Airbnb, ilham verici bir girişim.

Airbnb’nin kurucuları: Brian Chesky, Nathan Blecharczyk ve Joe Gebbia.

Tom Persson

Yaş: 30

Şirket: H&M

Mal varlığı: 2,8 milyar dolar

Persson, İsveçli giyim markası H&M’im kurucusunun torunu. Kendisi Londra’daki Met Film School’dan mezun olmuş ve film endüstrisinde çalışıyor.

Tom Persson

Fuli Zong

Yaş: 33

Şirket: Hangzhou Wahahah Group

Malvarlığı: 2,7 milyar dolar

Fuli Zong

Fuli Zong da genç yaşta multimilyarder olanlardan. Kendisi babasının kurduğu Hangzhou Wahahah Group’ta çalışıyor. Holding meşrubat ve giyim sektörü üzerine faaliyet gösteriyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.