Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

En zengin CEO'ların 'akıl hocaları'

7 Mart 2016 Pazartesi::

İş dünyasında bazen herkesin iyi bir taviseye ve akıl hocasına ihtiyacı olabilir. Milyarlarca dolar kazanan tepe yöneticilerinin bile...


Yazı Boyutu : A A A A

Bill Gates, Mark Zuckerberg, Travis Kalanick, Jeff Bezos gibi isimleri zirveye giden yolda basamakları hızla çıkarken deneyimleri ve tavsiyeleriyle kimler destekledi? Her biri dolar milyarderi olan ve dünyanın en zenginleri listesinde yer alan tepe yöneticileri kimleri kendilerine bir mentor; bir akıl hocası olarak gördü? İşte en çok kazanan CEO'lar ve mentörleri...

Teknoloji devi Apple'ın kurucu ortağı Steve Jobs 5 Ekim 2011'de hayatını kaybedene dek birçok CEO'nun yetişmesinde emeği geçti. Bunlardan ilk akla gelen isim stresli bir mesainin yanında yakın bir dostluğu da paylaştığı Apple'ın tepe yönetici Tim Cook.

Steve Jobs, Facebook'un ilk yıllarında Mark Zuckerberg ile Napster'ın kurucusu ve Facebook'un ilk Yönetim Kurulu Başkanı Sean Parker'a da mentörlük yaptı.

Teknoloji devi Google'un kurucu ortağı ve Alphabet'in CEO'su Larry Page, Steve Jobs'ın hasta yatağında bile kendisine kritik önerilerde bulunduğunu söyledi.

Uzun yıllar Larry Page'in sağkolu olduktan sonra Google'un CEO'luğu koltuğuna geçen Sundar Pichai'nin kariyerinde Page'in yeri bir başka. Pichai en büyük 'akıl hocası'nın Larry Page olduğunu belirtiyor.

Microsoft'un CEO'su Satya Nadella, Bill Gates'in akıl hocalığında başarılara imza attığı kendisini çok şanslı hissediyor.

Dünyanın en zenginler listesinde zirvede olan Bill Gates 'Omaha Kahini' olarak bilinen ünlü yatırımcı Warren Buffet'ı kendisi için bir mentör olarak görüyor.

Uber'in CEO'su Travis Kalanick, iş tavsiyesi için ünlü yatırımcı Shervin Pishevar'ın kapısını çalıyor.

Yahoo'nun CEO'su Marissa Mayer, Google'da çalışırken tepe yöneticileri olan Larry Page, Eric Schmidt ve Jonathan Rosenberg'den çok şey öğrendi.

Twitter ve Square'in CEO'su Jack Dorsey'nin iş tavsiyesi için başvurduğu mentörü Disney'in CEO'su Bob Iger.

Son zamanlarda birbirlerine en büyük rakip olsalar da Salesforce'un CEO'su Marc Benioff, Oracle'ın Kurucu Başkanı Larry Ellison 'a kendisine 'nasıl bir lider olunacağını' öğrettiği için çok minnettar.

Amazon'un CEO'su Jeff Bezos hedge fon D.E. Shaw'daki eski patronundan çok şey öğrendiğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.