Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

KOBİ'lerin KAMPÜS eğitimi genişliyor

28 Şubat 2016 Pazar::

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, KOSGEB KOBİ KAMPÜS projesiyle hizmete sunulan e-eğitim sistemine, ilk etapta 10 bin KOBİ en az bir kere giriş yaptığını, 4 bin 200 KOBİ çalışanının da eğitimlerden faydalandığını açıkladı.

Yazı Boyutu : A A A A


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) "KOBİ Kampüs" projesine ilişkin, "25 farklı e-eğitimin, satın alma sürecinin tamamlanmasından sonra, nisan ayından itibaren KOBİ'lere ücretsiz olarak sunulması planlanıyor" dedi.

Bakan Işık, KOSGEB "KOBİ KAMPÜS Projesi"ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gelişen dünyada rekabet edebilirliğin artırılmasının çok önemli olduğunu belirten Işık, KOSGEB aracılığıyla KOBİ ve girişimcileri sadece nakdi olarak değil, rehberlik ve danışmanlık faaliyetleriyle de desteklemek istediklerini dile getirdi.

Işık, KOSGEB'in bilişim altyapısını kullanarak, bilgilendirme ve bilinçlendirme hizmetlerinin daha fazla KOBİ'ye ulaştırılması amacıyla "KOBİ KAMPÜS" eğitim portalını oluşturduklarını anlatarak, hizmetin 2014 yılından bu yana ücretsiz sunulduğuna dikkati çekti.

"KOBİ'lerin eğitimlerden daha çok yararlanmasını hedefliyoruz"

KOBİ KAMPÜS ile binlerce girişimcinin, uzaktan eğitim yoluyla sistemden yararlanabileceğine işaret eden Işık, "Bu kapsamda, KOBİ'lerin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen 15 farklı eğitim içeriği, 39 bin 600 lira+KDV bedeli ile satın alındı" diye konuştu.

Işık, hizmete sunulan e-eğitim sistemine, ilk etapta 10 bin KOBİ'nin en az bir kere giriş yaptığının altını çizerek, 4 bin 200 KOBİ çalışanın da eğitimlerden faydalandığını bildirdi.

Daha fazla KOBİ'nin, eğitimlerden daha çok yararlanmasını hedeflediklerini vurgulayan Işık, bu doğrultuda konu içeriklerini zenginleştirerek, sunuma ilişkin çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Işık, bu konuda sürdürülen hazırlıklarının tamamlandığını kaydederek, "Finans ve uluslararası ticaret, çevre ve güvenlik, işletme yönetimi, insan kaynakları ve kişisel gelişim, pazarlama ve satış, tasarım ve inovasyon gibi ana konu başlıkları altında yer alan 25 farklı e-eğitimin, satın alma sürecinin tamamlanmasının ardından nisan ayından itibaren KOBİ'lere ücretsiz olarak sunulması planlanıyor" ifadesini kullandı.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.