Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

UXistanbul tamamlandı

25 Şubat 2016 Perşembe::

Lider şirketlerinden kullanıcı deneyimi UXistanbul başarı ile tamamlandı Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası UXistanbul Konferansı'nda dünyanın lider şirketlerinden birçok ünlü kullanıcı deneyimi ve kullanılabilirlik uzmanı buluştu

Yazı Boyutu : A A A A

Bu yıl 23 Şubat 2016 Salı günü İstanbul Dedeman Otel'de ikincisi gerçekleştirilen uluslararası UXistanbul konferansında keynote konuşmacıları, panel ve workshoplar ile kullanıcı deneyimi alanındaki en son trendler, en başarılı ve en başarısız örnekler ile işin püf noktaları paylaşıldı. Konferansın kayıtlı dinleyicileri, eş zamanlı yapılacak 5 workshop'a katılım sergilediler.
FutureBright Yönetici Ortağı Akan Abdula'nın gerçekleştirdiği Davranışsal Ekonomi workshop'unda sosyal bilimlerin bize öğrettiklerini ve müşterilerin irrasyonel kararlarının nasıl daha tahmin edilebilir şablonlara oturtulabileceği anlattı. Sosyal bilimlerin bize ne öğrettiği, insan beyninin karar mekanizmaları, beynin hatalı kararları, tüketicilerin irrasyonel davranışları, gerçek olay dosyaları ile incelendi.

İstanbul Üniversitesi & Etkileşim Tasarım Uzmanı Dilek Yördem Ceylan, deneyim tasarlamada kullanıcı davranış ve ihtiyaçlarını doğru anlamanın yollarını anlattı. Hizmet tasarımı, hizmet ve deneyim arasındaki farklar, kullanıcı davranışı gibi konuları içerecek workshop'ta gerçekten bir hizmet tasarımı da yapıldı.

Pharos Digital CEO'su Emrah Fakir tarafından yürütülecek workshop'ta ise yerel ve global örnekler ile oyunlaştırmanın (Gamification) püf noktaları ve kullanım alanları gösterildi. Oyunlaştırmanın ne olduğu, kilit noktaları, hangi adımlardan oluştuğu, gerçek örnekler ve başarı hikayeleri ile ele alındı.
Sogla Sosyal Girişimcisi Göksel Gürsel, gündelik sosyal sorunların empati ile çözümü, katılımcı yardımı ile ortak tasarım süreçleri ve tasarım çözümlerinin adaptasyonu konularını kendi workshop'ında işledi. Aynı zamanda bu çözümlerin nasıl prototip safhasına geçirileceği ve bu prototiplerin nasıl test edileceği de workshop'ta yer aldı.

UseLab UX stratejisti Wieslaw Kotecki, etkili bir proje takımı kurmak için etkili iletişimin nasıl olması gerektiği konusunu workshop'ına taşıdı. Verimsiz proje toplantıları, tasarım sürecine müşterinin paydaşlarının dahil olmaması, takım elemanlarının birbirlerini anlamamaları gibi sorunların proje yönetimi ile nasıl çözülebileceği anlattı.
Konferansa dünyaca ünlü isimler katıldı.
Daha önce Google'da Google Maps projesinin başında olan, şimdi ise Facebook'ta ürün geliştirme direktörlüğü görevini sürdüren Jonah Jones, İngiltere Hükümeti Kıdemli Kullanıcı Araştırmacısı Robin Diamond, Adobe Mobil Başkanı Thomas Balduff, Futurice Strateji Danışmanı Cathy Wang ve Valsplat Kıdemli Kullanıcı Deneyimi Uzmanı Stijn Nieuwendijk'in keynote konuşmaları ile konferans başladı.
Panelin odağında kullanıcı odaklılık var
Konferans programına dahil edilen ve UXservices'den Pınar Cinali tarafından moderatörlüğü yapılan panelde ise şirketlerin sürdürülebilir kullanıcı deneyimi stratejilerine nereden başlamaları gerektiği ve iyi bir kullanıcı deneyiminin kullanıcı tabanlı olarak nasıl tasarlanacağı tartışıldı. Panele Intertech Müşteri Kullanıcı Deneyimi ve Standardizasyon Yöneticisi Ceyda Güzel, Garanti Teknoloji Kıdemli Kullanıcı Deneyimi Tasarımcısı Ömer Arı, Arçelik A.Ş. Kıdemli Kullanıcı Deneyimi ve Endüstriyel Tasarımcı Özgür Mutlu Öz ve TÜBİTAK Proje Yöneticisi Yavuz İnal katıldı.

Kaynak: , Link : http://uxistanbul.org/

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.