Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Petrolde kritik anlaşma

16 Şubat 2016 Salı::

Suudi Arabistan, Rusya, Katar ve Venezuela ham petrol üretimini dondurma konusunda anlaştı.

Yazı Boyutu : A A A A

dunya.com
Suudi Arabistan Petrol Bakanı Al- Naimi, Suudi Arabistan, Rusya, Katar ve Venezuella'nın üretimi ocak ayındaki seviyelerde dondurmak için anlaştığını açıkladı. Al- Naimi, " üretimi ocak ayı sevilerinde dondurma kararı petrol piyasalarının düzelmesi için yeterli olacak" dedi.

Katar'ın başkenti Doha'da bir araya gelen dörtlü petrol zirvesinden üretimi ocak ayı seviyelerinde dondurma kararı çıktı. Zirve öncesinde 35,23 dolara kadar çıkan Brent petrol, tarihi kararla birlikte TSİ 11.55'te 33,86 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Reuters'ın haberine göre Suudi Arabistan petrol Bakanı Ali Al-Naimi Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen petrol zirvesinden sonra düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Al-Naimi Katar, Rusya ve Venezuella ile ham petrol üretimini ocak ayı seviyesinde tutmak üzere anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Al- Naimi

'Fiyatlarda istikrar istiyoruz'

Şu an için üretimi ocak ayı seviyesinde tutmanın yeterli olacağını belirten Al-Naimi, "Üretimi ocak ayı seviyesinde dondurmanın petrol piyasasalarının düzelmesi için yeterli olduğunu düşünüyoruz. Bugün için fiyatlar nedeniyle arzın düşüp, talebin yükselişe geçtiğinin farkındayız. Üretimi dondurma üzerinde anlaşmaya varmamızın basit bir nedeni var. Bu karar ardından süreci izleyip birkaç ay sonra yapacağımız değerlendirmelerle piyasa için yeni adım atıp atmayacağımıza yada yeni düzenlemer yapıp yapmayacağımıza karar vereceğiz. Petrol fiyatlarında istikrarın oturmasını istiyoruz " dedi.

Katar'ın başkenti Doha'da yapılan toplantıya Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Naimi, Rus mevkidaşı Alexander Novak, Venezüella Petrol Bakanı Eulogio Del Pino ve Katarlı bakan Mohammad bin Saleh Sada katıldı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.