Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Online otobüs bileti pazarı büyüyor

8 Şubat 2016 Pazartesi::

TOFED'in verilerine göre her yıl ortalama 250 milyon otobüs bileti satılıyor ve pazarın toplam değeri 4 milyar dolar.

Yazı Boyutu : A A A A

Şehirlerarası ulaşımda otobüsle ulaşım oldukça önem taşımakta. TOFED'in verilerine göre her yıl ortalama 250 milyon otobüs bileti satılıyor ve pazarın toplam değeri 4 milyar dolar. Ulusal ve yerel pek çok firmanın Türkiye'nin doğusundan batısına her gün yüzlerce seferi bulunmakta. Bugün İstanbul ve Ankara arasında her 15 dakika da bir sefer bulmak dahi mümkün. Ancak artık otobüs bileti almak için otogarlara gitmeye gerek yok. 16 yıllık tecrübesiyle pazarın en eski firması Neredennereye.com 120'den fazla otobüs firmasının biletlerinin online satışını gerçekleştiriyor.

1999 yılında Erol Demirtaş tarafından kurulan Neredennereye.com 16 yıldır turizm sektörüne yön veriyor ve 2009 yılından beri online otobüs bileti atışı gerçekleştiriyor. Metro Turizm, Ulusoy Turizm gibi ulusal firmaların yanında Balıkesir Uludağ ve Es Turizm gibi yerel otobüs firmalarının da bilet satışını gerçekleştiren firma 120'den fazla otobüs firmasıile birlikte çalışıyor. 2015 yılı eylül ayında pazarın diğer oyuncularından ClickBus.com.tr ile birleşen site, 2015 yılını 25 milyon ziyaretçiyle sonlandırdı. 2017 yılı için 3 milyon bilet satışı hedefleyen Neredennereye.com'un genel müdürü Erol Demirtaş ''Teknolojinin her geçen gün ilerlemesi ve akıllı telefonların kullanımının da artmasıyla otobüs biletlerinin de satışı online kanallarda oldukça arttı.

Bu bağlamda bizim hedefimiz kullanıcılarımızın diledikleri bilete kolayca ulaşmalarını sağlamak ve saniyeler içerisinde koltuklarını seçip biletlerini otogar gitmeden almalarını sağlamak. Şuanda 120'den fazla otobüs firmaları otobüs firmaları ile birlikte çalışıyoruz ve bu firma sayısı gün geçtikçe artıyor. Türkiye'nin farklı 499 noktasına sitemiz üzerinden bilet almak mümkün. Ayrıca taksitle otobüs bileti satışı da gerçekleştiriyoruz. Öncellikli hedefimiz daima kullanıcılarımızın seyahat alışverişlerini kolaylıkla yapabilmelerini sağlamak ve biz de bu amaç için yenilikler yapmaya devam ediyoruz'' şeklinde konuştu.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.