Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

İşyerinde mesajlaşanlara kötü haber

15 Ocak 2016 Cuma::

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), işverenlerin, çalışanlarının mesai saatlerinde yaptığı yazışmaları kontrol edebileceğine hükmetti” şeklinde basına yansıyan haber sonrası açıklama yapan Avukat Cevat Kazma, dava sonucunun ülkemizde yanlış yorumlandığını belirtti.


Yazı Boyutu : A A A A

2007 yılında özel mesajlarının incelenmesi sonrası işten atılan Romanya’daki bir mühendis, özel hayatının gizliliği ihlal edildiği gerekçesiyle işe iade davası açtı. Ülkedeki tüm hukuk yollarına başvuran ancak sonuç alamayan mühendis, başvurusunu AİHM’e taşıdı. Çıkan karar işvereni haklı buldu, çünkü işveren yazışmaları somut deliller üzerine okumuştu.

İşvereniniz mesainiz boyunca mesajlarınızı okuyabilir

İlgili dava sonucu “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), işverenlerin, çalışanlarının mesai saatlerinde yaptığı yazışmaları kontrol edebileceğine hükmetti” şeklinde basında yer bulurken, Avukat Cevat Kazma, dava sonucunun yanlış yorumlandığını belirtti.

Yazışmaları İnceleyen İşveren Ceza Alır!

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ndeki “haberleşme hakkına saygı” maddesine (8. Madde) değinen Cevat Kazma, ilgili davada, işverenin somut deliller üzerine çalışanının yazışmalarını incelediğini ve yazışmaların içeriği sebebiyle iş akdini tek taraflı feshettiğini söyledi.

Aksi halde işverenler tarafından çalışanların kişisel yazışmalarının incelenmesi ve denetlenmesinin vahim bir hata olacağını, bunun hukuka aykırı olduğunu ve işverenin ceza alacağını vurguladı.

İş Dışı Aktivite Maaştan Kesilebilir!

“Çalışanların kişisel yazışmaları, özel hayatları; hem anayasal olarak hem de Avrupa insan Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınmıştır” diyen Avukat Cevat Kazma, her kişisel yazışmanın, iş akdinin tek taraflı feshi sonucunu doğurmayacağının altını çizdi.

Mesai saatleri içinde yapılan kişisel işler ve yazışmalar ile ilgili de bir uyarıda bulundu. “İşverenler, mesai saatleri içinde yapılan kişisel işleri ve yazışmaları tespit ederse, bu süre kadar çalışanın mesai ücretinden kesebilir.”

Kaynak: VATAN

Anahtar Kelimeler: iş yeri, aktivite, ,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.