Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

Zekanızı Geliştirmenin 5 Prafik Yolu

14 Ocak 2016 Perşembe::

1 – Bolca problem çözün. Zihin zorlandıkça daha da açılır. Ne kadar zorlu problemlerle karşılaşıp, o problem üzerinde kafa yorarsanız, problem çözme beceriniz daha da gelişecektir.. Bu durum yeni ve daha zorlu problemler karşısında zekanızın daha pratik yollar bulmasını sağlayacaktır.

Yazı Boyutu : A A A A

2 – Zeka geliştiren oyunlar oynayın. Bu uğraş hem zevkli, hem eğitici hem de beyninizi çalıştıran bir aktivite olacaktır. Hem yakınlarınızla keyifli zaman geçirebilirsiniz hem de oyunu kazanmak için uğraş verirken zekanızı zorlayarak farklı stratejiler elde edebilirsiniz. Bunlardan en keyif vereni olarak satranç, sudoku ve mastermind oyunlarını tavsiye edebilirim.

3 – Düşünmeye daha fazla zaman ayırın. Düşünce beynimizi besleyen en büyük faktörlerden biridir. Yeni fikirler üretmek ve yenilikçi işler geliştirmek için kesinlikle iyi bir düşünce gücü gereklidir. Yeteri kadar düşünü, geliştirdiğiniz fikirler sonucunda bir nevi zihin egzersizi de yapmış olursunuz.

4 – Zeki insanlarla daha fazla vakit geçirin. Üzüm üzüme baka baka kararır gözünü sadece olumsuz algılamamak lazım. Tam tersi olarak çevrenizde ne kadar çok zeki arkadaşınız ya da yakınınız varsa, onların zekasından olabildiğince yararlanın. Onlardan çıkacak fikirler, ileride size de ilham kaynağı olabilir ve beyninizi olumlu düşünce yönünde tetikleyebilir.

5 – Açık havada spor yapın. Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur diye boşuna dememiş Atatürk. Spor yapmak, sadece bedenen değil, zihnen de insanın gelişimini sağlar. Bu yüzden ne kadar yoğun bir tempoya sahip olursanız olun, spor yapmaya mutlaka vakit ayırmaya, bunun için fırsat oluşturmaya çalışın. Ayıramıyorsanız da en basitinden, arabayı bırakıp, işinize, evinize ya da markete giderken, olabildiğince yayan olmayı tercih edin.

Kaynak: www.cvhunter.net
- See more at: https://www.cvhunter.net/m/blog/58#sthash.QrkgRjAz.dpuf

Kaynak: , Link : www.cvhunter.net/m/blog/58

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.