Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

HGS'de SMS dönemi başlıyor

6 Ocak 2016 Çarşamba::

Bakan Yıldırım, HGS ile ilgili son zamanlarda yaşanan şikayetlerin hatalı etiket, bakiye yenilenmemesi ve plakalardaki çivilerden kaynaklandığını açıkladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, HGS ile ilgili yaşanan şikayetlerin sebebini tespit ettiklerini, sorunun bazı etiketlerin hatalı imal edilmesi, PTT'den alınan HGS'lerin bakiyesinin yenilenmemesi ve bazı plakalarda rakamların üzerine çivi gelmesinden kaynaklandığını söyledi.

Bakan Yıldırım son zamanlarda gündeme gelen ve birçok vatandaşın mağdur olduğu HGS şikayetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

'Şikayetler doğru'

Yıldırım, trafiğe çıkmayan araçlara dahi HGS cezası kesilmesiyle ilgili şikayetlerin doğru olduğunu belirterek, 'Normalde plakalar altta klipsileri var, plakaların yazılı olduğu asıl plakalar koyuluyor. Plakada mesela sıfırın içine vida koyuluyor. Bu da sekiz gibi okunuyor ve de ilgisiz bir vatandaşın plakasına ceza kesiliyor. Bu hataların bedelini vatandaşa ödetmiyoruz' dedi.

'Bakiye yetersizliği'

Bankalardan alınan HGS'lerin bakiye bitmesi durumunda eksiye indiğini ancak PTT'den alınan HGS'lerde böyle bir durum olmadığını söyleyen Bakan Yıldırım, cezaların bazılarının bu nedenden kaynaklandığını açıkladı. Yıldırım bu konu üzerinde çalıştıklarını ve PTT'den alınan HGS'lerde de eksi bakiyeye düşme durumunun söz konusu olacağını bildirdi.

'Mağduriyet giderilecek'

Yıldırım bazı etiketlerin hatalı üretim olduğunu söyleyerek, '8 milyon HGS etiketinden bir kısmı imalat nedeniyle hatalı çıkıyor. Maalesef o etiket görevini yapmıyor. Bunlar tespit edildi. O şekilde etikete sahip olanların etiketi yenileriyle değiştirilecek, mağduriyet giderilecek. Sistemle ilgili teknik iyileştirmeler yapılacak' açıklamasında bulundu.

Cezalar SMS ile gönderilecek

Bakan Yıldırım cezaların bekletilmeden her cezalı geçişin SMS ile cep telefonlarına bildirileceğini söyledi. On gün içinde cezaya itiraz yapılırsa, ceza uygulanmayacağını, on günden sonra ceza uygulanabileceğini söyledi. Buna göre herkese üç ayda bir ceza bildirimleri yapılacak.

'Vatandaş itirazını yapsın'

Cezalardan etkilenen vatadanşların şikayetlerini yapmaları çağrısında bulunan Yıldırım, 'Cezalı bildirimle ilgili önce vatandaş itirazını yapsın. Ondan sonra biz gerekeni yapalım. Cezaları fazla ödeyenlerle ilgili alacakların kanunu var. Bir haksızlık varsa, bunu gidermek bizim görevimizdir. Bunun muhattabı aslında maliye bakanlığıdır. Maliye Bakanlığı'na biz sonucu paylaşacağız, vatandaşların mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız' dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.