Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

'Faizsiz bankacılıkta' koordinasyon dönemi başlıyor

6 Aralık 2015 Pazar::

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Kurulması öngörülen kurul şeklindeki yapıda ilgili kurumların en üst düzeyde temsilcilerinin yer almasıyla birlikte, bu alandaki çalışmalar ivme kazanacak" dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin uluslararası finans merkezi olmasına katkı sağlayacak, "faizsiz bankacılık" olarak bilinen katılım bankacılığında koordinasyon mekanizmasının hayata geçirilmesi için çalışmaların başlatıldığını belirterek, buna ilişkin genelgeyi Başbakanlığa gönderdiklerini bildirdi.

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, varlığa veya ortaklığa dayalı finansmanın 2008 yılında yaşanan küresel krizden sonra hızla büyümeye başladığını hatırlatarak, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olmayan ülkelerin de geleneksel bankacılık dışında varlığa veya ortaklığa dayalı finansmandan daha fazla pay almak konusunda büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

"Oluşturulacak kurul ile çalışmalar ivme kazanacak"

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Programı'nda varlığa veya ortaklığa dayalı finansman alanında koordinasyon sağlayacak bir mekanizmanın oluşturulmasının yer aldığını anımsatan Şimşek, 64. Hükümet Programı'nda da koordinasyonu sağlayacak bir mekanizma oluşturulacağının bu alana uygun etik ilkeleri ve kurumsal yönetim ilkelerinin belirleneceğinin beyan edildiğini, ürün ve hizmet çeşitliliğinin artırılmasının ifade edildiğini belirtti.

Türkiye'nin uluslararası finans merkezi olmasına katkı sağlayacak olan "Varlığa veya Ortaklığa Dayalı Koordinasyon Mekanizması"nın kurulması için çalışmaların başlatıldığını ve hızlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Şimşek, konuya ilişkin genelgenin de Başbakanlığa gönderildiğini söyledi.

Şimşek, "Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı başkanlığında kurulması öngörülen kurul şeklindeki yapıda, ilgili kurum ve kuruluşların en üst düzeyde temsilcilerinin yer almasıyla birlikte, bu alandaki çalışmaların önemli bir ivme kazanması beklenmektedir" ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.