Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kişisel Gelişim
Print Al

İş İngilizcenizi Geliştirmek İçin En Yararlı 5 Site!

1 Aralık 2015 Salı::

“İngilizcem gayet iyidir” diyen biri için bile iş ingilizcesi, farklı kullanım şekilleriyle, teknik kelimelerle ve kurallarıyla zaman zaman zorlayıcı olabiliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

İngilizcemi aktif olarak kullanmam gereken ilk işimde bunun zorluğunu çok yaşamıştım. Tabi hemen internetten ücretsiz iş ingilizcesi derslerine sarıldım. Ancak ne yazık ki internette ücretsiz iş ingilizcesi için kaynak olabildiğince kısıtlı. Yani her tarafı reklam dolu, tasarımı 1990’lardan kalma onlarca site var ve işlevleri neredeyse sıfır. Dolayısıyla işe yarar sağlam bir kaynak bulmak çok zorlayıcı olabiliyor.

İşte bunu düşünerek zamanında kullandığım ve yeni keşfettiğim bazı siteleri listelemek istedim, iş ingilizcesini geliştirmek isteyenler için –mükemmel olmasa da- gayet kullanışlı en yararlı 5 site. Buyrun:

1. YourBusinessEnglish.com

Tasarımı her ne kadar oldukça modası geçmiş gözükse de, yourbusinessenglish.com gayet işe yarar online dersler içeren güzel bir site. Siteye girdiğinizde ana sayfada günün kelimesi, çeşitli haberler ve online kurslar gibi linkler var, üst menüde ise siteyi daha detaylı gezebiliyorsunuz. Hemen derslere ve testlere başlamak için yukarıdan Vocabulary veya Grammar’i seçip kendi seviyenize göre bir alana girebilir ve iş ingilizcenizi geliştirmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca Typical Mistakes sayfasından İş İngilizcesi kullanırken sıkça yapılan hataları, Office English kısmından ofiste sıklıkla kullanılan İngilizce kalıpları öğrenebilirsiniz. Ziyaret etmek için TIKLAYIN.

2. English-Test.net

İlk girdiğinizde biraz karışık gibi gözüken bu site esasen İngilizce’nin her zorluk seviyesine ve her alanına uygun onlarca test barındırıyor. Yani burada biraz zaman geçirirseniz bilmediğiniz kelimeleri, anlamlarını ve kullanış şekillerini öğrenebilir, iş İngilizcenizi de hızlı bir şekilde geliştirebilirsiniz. Girdiğinizde karşınıza çıkan ana sayfadaki bölümlerden kendinize uygun olanı seçin ve testlere başlayın. Ziyaret etmek için TIKLAYIN.

3. BritishCouncil.org

Tasarımı diğerlerine göre oldukça profesyonel olan BritishCouncil sitesinde de iş ingilizcenizi geliştirebilirsiniz. Siteye girdiğinizde yukarıdaki menüden Business&Work kısmını seçin ve aşağıdaki Recent Contents kısmından son derslere göz atın. İsterseniz yukarıdaki menüden Professional Podcast’e tıklayarak sesli derslere de katılabilirsiniz. Ziyaret etmek için TIKLAYIN.

4. EngVid.com

Bu site yazılı derslerden ziyade kendisini video derslerde geliştirmiş bir site. Eğer ingilizceniz temelde iyiyse ancak iş ingilizcenizi geliştirmek istiyorsanız bu videoları izleyerek istediğiniz gelişimi gösterebilirsiniz. İlk başta karışık gözükse de yapmanız gereken iş gayet kolay aslında. Üstteki TOPICS kısmına gelip Business English’e tıklayın ve istediğiniz konu başlığını seçin. Gerisi size kalmış. Ziyaret etmek için TIKLAYIN.

5. BBC.CO.UK

En güzelini en sona sakladım. İçerik olarak diğerlerine göre biraz zayıf da olsa gayet doyurucu ve interaktif derslerle dolu BBC.CO.UK Learning English sitesinde herhangi bir derse başlamak için yukarıdaki menüleri takip etmek yeterli. Ya da direkt olarak sağda bulunan Start the Course’a tıklayın ve sitenin sizin için hazırladığı yol haritasını takip edin. Ziyaret etmek için TIKLAYIN.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.