Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Liderlere siber kalkan

12 Kasım 2015 Perşembe::

2009'daki G20'de Babacan ve Şimşek dinlenmişti. Bu riski gören Türkiye, telefon-internet hatlarına yapılabilecek siber saldırılara karşı tedbir aldı.


Yazı Boyutu : A A A A

Buket Güven ANKARA
Türkiye, G20'de fiziki güvenliğin yanı sıra siber güvenliğe yönelik de önemli tedbirler aldı. Bu çerçevede G20 Liderleri, eşleri ve heyetler havadan, karadan, denizden ve siber olarak korunacak. Birinci bölümde karada alınacak tedbirler belirlendi. Daha önce Jandarma bölgesi olan Belek ve Kundu, zirve için polis bölgesi yapıldı. Zirve sürecince 12 bin güvenlik personeli görev yapacak. Ancak İl jandarma komutanlığı da hazır bekletilecek. Konukların havalimanından organizasyonunun yapılacağı bölgeye geçiş güzergâhına, MOBESE ve yüz tanıma sistemleri kuruldu. Otellerde görev alacak personel de güvenlik incelemesinden geçirildi. Bölge bir nevi BBG evi olarak takip edilecek. 89 noktada 362 kamera güvenlik için görev yapacak.

Devlet adamlarının uçaklarının inişi ve kalkışı sırasında “uçuş güvenlik sahası” oluşturulacak. Zirve boyunca Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı E-7T, Antalya semalarında sürekli uçacak. Acil durumlarda müdahale için de havadan- havaya füzelere sahip F-16'lar hazır bekleyecek. Ayrıca İncirlik'e intikal eden İngiliz F-15C Eagle savaş uçakları da operasyona destek verebilecek. Aynı zamanda Belek ve çevresindeki hava sahası zirve sırasında VFR olarak adlandırılan uçuşlara kapatıldı.

DENİZE FÜZE KONUŞLANDI
Denizden gelebilecek muhtemel bir riske karşı da yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik'e bağlı gemiler Antalya açıklarında sürekli devriye görevi yapacak. Bölgede balistik füzeleri vurabilen füze taşıyan USS Donald Cook gemisi de olacak. Yabancı heyetlerin gelişi sırasında Antalya hava sahasının bir bölümünde de uçuş güvenlik sahası oluşturulacak.

Fiziki güvenliğin yanı sıra siber güvenlik için de ekstra tedbirler alınacak. Herhangi bir siber saldırıya karşı tüm sistemlerin yedekleri hazır tutulacak. Zirve sırasında kullanılacak telefon-internet hatlarının hızlı ve verimli hizmet vermesi için de gereken tedbirler alınacak. G20'nin 2009 Londra Zirvesinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dinlendiği ortaya çıkmıştı. Guardian Gazetesi de Avustralya'da Kasım ayında düzenlenen G20 zirvesine katılan, aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu 31 lider ve uluslararası örgüt başkanının pasaport numaraları ile diğer kişisel bilgilerinin yanlışlıkla üçüncü kişilere gönderildiğini ileri sürmüştü.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.