Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

'G-20'nin getirisi 200 milyon euro'

11 Kasım 2015 Çarşamba::

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, G20'nin kent için çok önemli bir tanıtım imkanı olduğunu ve Türkiye ekonomisine 200 milyon euroluk bir katkısı olacağını söyledi

Yazı Boyutu : A A A A

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, G-20 Liderler Zirvesi'nin ülke ekonomisine katkısının 200 milyon euro civarında olacağını belirterek, “Suudi Arabistan bir oteli 16 milyon euroya kapatıyor. Hükümetimiz sadece Büyükşehir Belediyesi'ne G-20 hazırlıkları için 75 milyon liralık ek bütçe sağladı." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün zirvenin gerçekleşeceği Belek'te yerinde yaptığı incelemelerin ardından Antalya'nın zirveye 'fevkalade' noktasında hazırlandığını dile getirdiğini belirten Türel, hükümetin G-20 hazırlıkları için Büyükşehir Belediyesi'ne 75 milyon lira kaynak aktardığını açıkladı.

Ancak yaptıkları yatırımların 100 milyon lirayı aştığını kaydeden Türel, bu kapsamda kentin bir diğer önemli turizm merkezi Kundu'yu iki köprüyle Belek'e bağlayan yolu inşa ettiklerini söyledi. Başkan Türel, bununla birlikte 90 bin ton asfalt döküp 30 kilometre civarında yolu asfaltladıklarını, 900 kişinin üzerinde çalışanın peyzajda görev aldığını, 232 araç ve iş makinesinin sadece G-20 için çalıştığını aktardı.

'G20 Müthiş bir tanıtım imkanı'

“Zirvenin İstanbul'da yapılması da söz konusuydu, ancak burada yapılmasıyla ilgili kararı sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Başbakanımız aldı. Ülke ekonomisine katkısı aşağı yukarı 200 milyon euro civarında bir organizasyondan bahsediyoruz. Suudi Arabistan oteli 16 milyon euro'ya kapatıyor. Ülke ekonomisine sağlanan katma değer ötesinde Antalya için ortaya çıkan tanıtım fırsatı milyar dolarları, euroları aşacaktır. G-20 sadece ve sadece buraya katılan 20 ülkenin takip ettiği bir zirve değildir. Bütün dünya tarafından, büyük ciddiyetle takip edilir. Ve artık bütün ülke kanallarında 'Antalya zirvesi' diye bir haberle Antalya müthiş bir tanıtım imkanını yakalamış oluyor."

'Şoförlere de iş kapısı olacak'

Diğer yandan, Antalya Turizm Şoförleri Derneği Başkanı Orhan Kayabaşı, yaz dönemindeki yoğun sezonda 5 bine yakın şoförün görev aldığını, kış dönemiyle birlikte 4 binden fazla şoförün işsiz kaldığını söyledi. İşten çıkarılan şoförlerin önümüzdeki yıl Nisan-Mayıs aylarına kadar işsiz kalacağını kaydeden Kayabaşı, kış döneminde çalışan şoför sayısının 1000'in altında olduğunu belirtti.

Orhan Kayabaşı, Antalya'da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'nin 8 Kasım'dan itibaren başlayan organizasyonlarında görev yapacak şoför sayısının yaklaşık 2 bin olduğunu, bu şoförlerin havalimanı, otel ve diğer alanlara ulaşımı sağlayacaklarını açıkladı. Kayabaşı, kış döneminde işsiz kalan birçok şoförün G-20 sayesinde biraz da olsa evlerine ekmek götürebileceğini dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.