Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

AB İlerleme Raporu'nu açıkladı

10 Kasım 2015 Salı::

AB İlerleme Raporu'nda, Türkiye'ye şiddete son verilmesi ve Kürtlerle barış yapılması çağrısında bulundu.

Yazı Boyutu : A A A A

Bu yılın Türkiye İlerleme Raporu'nu açıklayan Avrupa Komisyonu, Ankara'ya ülkede artan şiddete son verilmesi, Kürtlerle barışın sağlanması çağrısında bulunurken; yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Avrupa Komisyonu'nun raporu açıklamasının ardından Avrupa Parlamentosu'nda açıklamalarda bulunan AB'nin Genişleme Komiseri Johannes Hahn, "Komisyon, Türkiye'de tırmanan şiddetin sona erdiğini ve Kürt sorununa kalıcı çözüm bulma müzakerelerine yeniden dönüldüğünü görmek istiyor" dedi.

Hahn, "Geçtiğimiz yıl içinde yargı bağımsızlığının yanı sıra, toplanma hürriyeti ve ifade özgürlüğü alanlarında önemli eksikler görüldü; özellikle de gazeteciler üzerinde artan baskı ve korkutma eylemleri görüldü" değerlendirmesinde bulundu. AB Komisyonu, her yıl Ekim ayında açıkladığı İlerleme Raporu'nu seçim öncesinde açıklamamış, bu tutum özellikle Türkiye'de muhalefet partilerinin eleştirilerine neden olmuştu.

AB Bakanlığı'ndan rapora tepki

Öte yandan Avrupa Birliği Bakanlığı, AB tarafından bugün açıklanan ve özellikle ifade özgürlüğü ve medyaya yönelik baskılar konusunda eleştirel olan 2015 Türkiye İlerleme Raporu'nda bazı tespitlerin "haksız hatta yer yer ölçüsüz olduğu" değerlendirmesinde bulunurken, Türkiye'nin reform çalışmalarını önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

"İlk kez halkoyuyla doğrudan seçilen Cumhurbaşkanımızın anayasanın kendisine verdiği yetkileri kullanmasına ilişkin değerlendirmelerin kabul edilmesi mümkün değildir" açıklamasında bulunan AB Bakanlığı şu ifadelere yer verdi:

"AB'ye üyelik hedefi yönündeki reform çalışmalarımız, reform eylem grubu gibi mevcut mekanizmalar süratle işletilerek önümüzdeki dönemde daha da kararlı şekilde sürdürülecek. Ülkemiz siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel haklar alanında reform çalışmalarını sürdürecektir. Önümüzdeki dönemde, temel hak ve özgürlükler ile hukukun üstünlüğü alanlarında daha yüksek standartlara ulaşılması için gerekli adımlar atılmaya devam edilecektir."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.