Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Vize engelinin faturası ağır

8 Kasım 2015 Pazar::

Vizesiz Avrupa Projesi ve Türkiye'yi Tanıtım Platformu'nun Kurucu Başkanı Okumuş, "Vize engelinin Avrupa Birliği ve Türkiye ekonomisine toplam zararı 5 yılda yaklaşık 300 milyar euro" dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Vizesiz Avrupa Projesi ve Türkiye'yi Tanıtım Platformu'nun Kurucu Başkanı Mehmet Okumuş, Avrupa Birliği'ne (AB) vize engelinin, Birlik ve Türkiye ekonomisine toplam zararının 5 yılda yaklaşık 300 milyar euro olduğunu belirtti.

Okumuş, yazılı açıklamasında, vize engelinin, Türkiye ile AB arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilere çok büyük zarar verdiğini, Türk ekonomi çevresinin rekabet gücünü zayıflattığını ifade etti.

Bir araştırmaya göre, Türkiye'den Avrupa'ya göç etmek isteyen Türk vatandaşlarının oranının yüzde 10'lara düştüğüne işaret eden Okumuş, Türk insanının Avrupa'ya artık göçmen olarak çalışıp yerleşmeye değil, turist olarak gezmeye, alışveriş yapmaya, eğitim görmeye, fuarlara katılmaya, ticaret yapmaya gittiğini belirtti.

Okumuş, Türk vatandaşlarının hukuki olmayan vize şartından dolayı çok büyük ekonomik ve sosyal zararlara uğradığını, vatandaşların uzun vize süreçlerinden geçtiğini, kuyruklarda bekletildiğini, tüm özel ve kişisel verilerinin sorgulanıp deşifre edildiğini, yüksek miktarda vize ücretleri ödediğini kaydetti.

AB ülkelerine vize başvuru ücretlerinin ortalama 100 euro olduğuna işaret eden Okumuş, buna fotokopi, danışma, fotoğraf, randevu, ulaşım gibi diğer masrafların eklenmesiyle bir kişinin vize için yaptığı masrafın ortalama 250-300 euroyu bulduğunu belirtti.

Türkiye'ye vize uygulamalarının tamamen kaldırılması halinde serbest dolaşımın vereceği imkanlarla ve karşılıklı ilişkilerle ticaret, tanıtım, pazarlama ve rekabet gücünün artacağını belirten Okumuş, ülkeye gelen turist sayısında da artış olacağını, harcama düzeyi yüksek turist kitlesinin Türkiye'ye çekileceğini, böylece Türkiye'nin turizm gelirlerinde yıllık ortalama 15 - 20 milyar avroluk artış olabileceğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.