Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Zeybekci: 'Doların daha da fazla ineceğini öngörüyoruz'

24 Ekim 2015 Cumartesi::

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci; dolar kuruyla ilgili, "2,86'lara kadar inen kurun daha da fazla ineceğini öngörüyoruz" dedi.


Yazı Boyutu : A A A A

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TRT kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Zeybekci, seçimlerden sonra oluşan riskli ortamın TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesine neden olduğunu belirterek, bu anlamda gelişmekte olan ülkelerden ayrıştıklarını açıkladı.

7 Haziran seçimlerinin algılanmaya başlanması yani Mayıs 15-20'si ve 7 Haziran'dan sonra hükümetin kurulamamasına ilişkin istikrarsızlıkla ilgili oluşturulan risk ortamının, Türkiye'ye yaklaşan dalgalar, yaklaşan ekonomik krizler, dünyadaki krizler deyip de Türkiye'nin yapısal sonuçlarını görmezden gelenlerin oluşturduğu spekülatif ortamın da etkisiyle dolar endeksini oluşturan para birimlerinin dışında TL'nin yüzde 8 civarında bir değer kaybettiğini vurgulayan Bakan Zeybekci, doların 2,86 seviyelere kadar indiğini vurgulayarak, "Bundan 3 ay önce dedik ki 1 Kasım seçimleriyle ilgili pozitif ışık algılanmaya başladığı andan itibaren TL'nin dolar karşısındaki yüzde 8 civarındaki fazla değer kaybı aşağı inecektir. 3.05'ten başlayan hareketle kur bugün 2.86'lara kadar indi, bunun daha da fazla ineceğini biz öngörüyoruz" dedi.

1 Kasım seçimlerinden çıkacak olan tablonun doları doğrudan etkileyeceğini belirten Zeybekci, TL'de yaşanan kayıbın geçici olduğunu söyleyerek, seçimlerden çıkacak istikrar görünümü dövizi pozitif etkileyeceğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.