Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Petrol yatırımlarında tarihi düşüş bekleniyor

2 Ekim 2015 Cuma::

Uluslararası Enerji Ajansı İcra Kurulu Direktörü Birol, "2015 yılında, petrol yatırımlarının 2014'e göre yüzde 20 azalmasını bekliyoruz. Bu, tarihteki en büyük düşüş olacak" dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Uluslararası Enerji Ajansı İcra Kurulu Direktörü Fatih Birol, düşük petrol fiyatları nedeniyle, bu yıl petrol yatırımlarının geçen yıla göre yüzde 20 azalacağını ve bunun tarihteki en büyük düşüş olacağını belirtti.

Birol, Uluslararası Enerji Ajansı'nın Orta Vadeli Yenilenebilir Enerji Sektör Raporu'nu sunduğu basın toplantısında soruları yanıtladı.

Düşük seyreden petrol fiyatlarına ilişkin soru üzerine Birol, "2015 yılında, petrol yatırımlarının 2014'e göre yüzde 20 azalmasını bekliyoruz. Bu, tarihteki en büyük düşüş olacak" diye konuştu.

Petrol fiyatlarındaki düşüşü Kuzey Amerika ve Irak'ta yaşanan petrol üretimi artışı ile bazı ülkelerdeki ekonomik durgunluk sonucu yaşanan talep düşüklüğüne bağlayan Birol, "Özellikle ABD, Brezilya ve Kanada'daki yatırımlar etkilenecek. ABD'deki günlük petrol üretiminin 200 bin varil azalmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Birol, yeni yapılacak petrol yatırım projelerinin ekonomik açıdan makul olmadığına dikkati çekerek, petrol fiyatlarının bu seviyede kalması halinde bahsi geçen ülkelerde yatırımlardaki düşüşün kalıcı olabileceğini vurguladı.

Petrol fiyatlarında ani bir yükseliş beklemediğini anlatan Birol, "Fiyatlar yukarı yönlü. Piyasalarda yeniden bir dengeleme bekliyorum. Er veya geç düşük petrol fiyatlarından dolayı talep artmasıyla yukarı doğru bir baskı yaşanacak" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.