Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Yabancı öğrencide hedef 250 bin

19 Eylül 2015 Cumartesi::

DEİK Türkiye'nin eğitim üssü olması için kolları sıvadı. Başkan Cihad Vardan, "Bugün itibarıyla Türkiye'de yaklaşık 70 bin yabancı öğrenci var. Hedefimiz bu sayıyı 250 binlere çıkarmak" dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, DEİK ve İş Konseyleri Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle Türkiye'nin bir eğitim üssü olması yönünde bir çalışma başlatıldığını belirterek, "Bugün itibarıyla Türkiye'de yaklaşık 70 bin yabancı öğrenci var. Hedefimiz bu sayıyı 250 binlere çıkarmak" dedi.

Cihad Vardan, dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "DEİK ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik"te yapılan değişikliği değerlendirdi.

DEİK'in toplamda 127 iş konseyinin bulunduğunu anımsatan Vardan, bunlardan 120'sinin ülke bazında, 5'inin sektörel ve 2'sinin de özel amaçlı olduğunu kaydetti. Vardan, sektörel konseylerden birinin de Eğitim Ekonomisi İş Konseyi olduğunu aktararak, bu konseyin ülkedeki üniversitelere yurt dışından öğrenci getirmeye çalışmayı amaçladığını söyledi.

Eğitim Ekonomisi İş Konseyi'nin yıllardır faaliyetlerde bulunduğunu, ancak üyelik konusunun belirli üniversitelerle kısıtlı olduğunu anlatan Vardan, yapılan değişiklikle bütün üniversitelere üyelik imkanı tanındığını ve faaliyet kapsamının genişletildiğini vurguladı.

Vardan, bugün itibarıyla Türkiye'de yaklaşık 70 bin yabancı öğrenci bulunduğunu, bu sayıyı 250 binlere çıkarmayı hedeflediklerini dile getirerek, şunları ifade etti:

"Bunu yapabilmek için de altyapıya ihtiyacımız vardı. Bu çerçevede sadece vakıf üniversitelerinin bize üye olmasından öteye, ülkemizdeki bütün üniversitelerin, devlet üniversitelerinin de kayıt olabilme imkanını arzu etmiştik. Bu yönetmelikte yapılan değişiklikle, ülkemizdeki dileyen bütün üniversitelerimizin DEİK'in Eğitim Ekonomisi İş Konseyi'ne üye olmasına imkan sağlandı. Böylece tüm üniversitelerimiz, burada yapılan faaliyetlerle ülkemizin ve kendi okullarının tanıtımını yapabilecek.

Nasıl ABD, İngiltere ve benzeri ülkeler dünyanın her yerinden öğrenci getirip onlardan istifade edebiliyorsa, aynı şekilde ülkemizin de bir eğitim üssü olması yönünde bir çalışma başlatılmış oluyor. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

'DEİK ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliği'

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında Ekonomi Bakanlığı tarafından "DEİK ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik"te değişiklik yapılmasına ilişkin bir yönetmelik yayımlanmıştı.

Yeni yönetmelikle iş konseyine üye olabilecek kurum ve kuruluşlara, Yükseköğretim Kanunu kapsamında kurulan yükseköğretim kurumları eklenmiş, böylece söz konusu kurumların DEİK Yönetim Kurulu'nun uygun bulması halinde bir veya birden fazla iş konseyine üye olabilmesine imkan tanınmıştı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.