Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

İşyerinde İzletilecek En İyi 10 Motivasyon Filmi

12 Eylül 2015 Cumartesi::

Şirkette işlerin kötü gittiği, satışların azaldığı ekibinizin kendini moralsiz hissettiği dönemlerde kendinizi iyi hissettirecek bir film seansı ve günlük rutinlerden 2 saatliğine uzaklaşmak eski motivasyonu geri getirecek.


Yazı Boyutu : A A A A

Çıktığınız her bir başarı merdiveninde, tükendiğinizi hissettiğiniz ya da kendi kendinizi sorguladığınız anlarla karşılaşmış olabilirsiniz. Kendinizden şüphe ettiğinizi hissettiğiniz o anlarda, biraz yüreklendirilmeye/cesaretlendirilmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. O motivasyonu tekrar kazanmak için ise bazı filmlerden yararlanmak hem bakış açınıza yön vermeye hem de sizi yüreklendirmeye yarayabilir.
İşte motivasyonunuzu tazelemenizi sağlayacak 10 film önerisi;

Forrest Gump (1994) – IMDb 8.8

forrest gump afis

Öğrenme güçlüğü çeken Forrest Gump’ın küçüklüğünden itibaren yaşadığı sorunlara rağmen büyük başarılara imza atmasını konu alan film sizi mutlaka etkileyecek filmlerden biri. Hatta bazı replikleri zihninizden atamayacaksınız: “Run Forrest run!”

Eğer berbat ettiğiniz sunumun ardından yöneticinizin gazabına uğrayacağınızı biliyorsanız, cesaret gösterisi yapmanıza gerek yok. Repliği hatırlayın ve oradan koşarak kaçın.

3 İdiots (3 Aptal) (2009) – IMDb 8.5

3 idiots filmi afisi

Eğitim sistemini eleştirirken bir yandan da başarılı olmak için başkalarının taklitlerine ihtiyaç duyulmadığını anlatan bu filmde, ‘en’ birinci, ‘en’ iyi olmanın mutluluk getirmediği vurgulanıyor. Bir insan bütün ‘en’ lere sahip bile olsa, önemli olan o başarılardan içinde kalanlardır.

Ayın ‘en’ iyi çalışanı seçilebilirsiniz, ama geriye dönüp baktığınızda kendinize hiçbir şey katmadan o ayın en iyisi olmayı başardıysanız, o zaman bunun hiçbir faydası olmayacaktır.

Black (2005) – IMDb 8.3

black filmi afisi

Doğuştan görme, duyma ve konuşma engeli olan küçük bir kızın, bir öğretmen tarafından nasıl hayata tutunduğu konu alınıyor. Bunca engele rağmen yapamayacağı düşünülen her şeyi bir bir başaran ve yılmayarak yenilse de tekrar denemekten vazgeçmeyen bir genç kızın hikayesi.

Beckett’ın “Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Gene dene, gene yenil. Daha iyi yenil.” sözlerini akıllara getiren bu filmle, aslında yaşadığınız zorlukların hiçbir öneminin olmadığını anlayacaksınız.

A Beautiful Mind (Akıl Oyunları) (2001) – IMDb 8.2

akil oyunlari afis

Amerikalı matematikçi John Nash’ın hayatını konu alan filmde, hastalığının farkına geç varan Nash’in akıl hastalığını yine kendi aklıyla yenmesi anlatılıyor. Ve hastalığına rağmen başarılarını sürdüren Nash, ne olursa olsun beyninizi yöneten kişinin siz olduğunu ve istedikten sonra hiçbir şeyin imkansız olmadığını vurguluyor. Akıllardan silinmeyecek bu motivasyon filmiyle, geleceğinizin merdivenlerini, yalnızca aklınıza güvenerek inşa edebilirsiniz.

Her ne kadar yöneticinize olan sinirinizi kendi kendinize konuşarak dindirmeye çalışsanız da, karşınızda yöneticiniz olmadığının farkına sizde varabilir ve gidip ‘gerçek’ kendisiyle konuşmak için bir engelinizin olmadığını anlayabilirsiniz.

Cinderella Man (Külkedisi Adam) (2005) – IMDb 8.0

cinderella man

Motivasyon filmi nasıl olur? sorusuna cevap niteliğinde olan film, Dünya ağır siklet boks şampiyonu James Walter Braddock’ın hayatını konu alıyor. 1929 Ekonomik Buhran dönemlerinde Braddock’ın ailesiyle yaşadığı zorlukları, işinde uğradığı başarısızlıklara rağmen ailesini geçindirmek için her türlü işi yapması ve sonunda kendi işinde yükselişe geçerek başarıdan başarıya geçmesi konu ediliyor.

Vazgeçmemeniz için sizi tetikleyecek olan bu film, motivasyonunuzu yerine getirmekle kalmayıp, sizi cesaretlendirecektir.

The Pursuit of Happyness (Umudunu Kaybetme) (2006) – IMDb 7.9

Umudunu kaybetme afisi

Ailesine olan sevgisi ve içinde hiç tükenmeyen umuduyla ayakta durmayı başaran Gardner’ın hikayesi, en küçük bir umuda bile tutunmanız ve hayallerinizin peşinden koşmaktan vazgeçmemeniz gerektiğini vurguluyor.

Eğer mutsuz iseniz, o zaman hayalinize kimse engel değil. Bu nedenle filmin bu ünlü repliğini aklınızdan çıkarmayın;

“Kimsenin sana bir şeyi yapamayacağını söylemesine izin verme. Bir hayalin varsa onu korumalısın. Bir şeyi istiyorsan, git ve al.“

Yöneticinizin size verdiği feedbackleri motivasyon aracı olarak kullanın; kendinizi geliştirin asla vazgeçmeyin başarı neredeyse Gidin ve alın!

My Left Foot: The Story of Christy Brown (Sol Ayağım) (1989) – IMDb 7.9

sol ayagim afis

Doğuştan beyin felçli olan İrlandalı yazar Christy Brown’un kitabından uyarlanmış gerçek bir yaşam öyküsünü anlatan film, Brown’un küçüklüğünde hastalığının sol ayağını etkilemediğini farketmesiyle yaşamındaki değişimi anlatıyor. Tekerlekli sandalyeye mahkum olmasına rağmen umudunu yitirmeyen ve yalnızca sol ayağını kullanarak yazdığı romanları ve şiirleriyle İrlanda edebiyatının saygın isimlerinden biri olmayı başarmış Brown’un hayat öyküsünden sonra hiçbir şey için imkansız dememek gerektiğini anlıyorsunuz.

Kritik bir toplantıyı batırmış da olsanız, kovulmamak için hala şansınız var. Unutmayın, hiçbir şey imkansız değildir…

Moneyball (Kazanma Sanatı) (2011) – IMDb 7.6

kazanma sanati afis

Gerçek bir hikayeye dayanan bu filmde, kendi inandıkları doğrultusunda sistemi değiştirmeyi amaçlayan ve kendisine inanmayan milyonlarca insana rağmen yılmadan sonuna kadar inandıklarının peşinden koşan Billy Beane’in öyküsü konu alınıyor.

Denizbank İnsan Kaynakları’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Elkin’in Linkedin üzerinden “Filmde Brad Pitt oynamasa derim ki, biri oturmuş; “İnsan Kaynakları analitiği diye bir konu gittikçe popülerlik kazanıyor; İK’cılar için bir film çekelim” demiş!” diyerek yorumladığı film konusu itibari ile inandıklarından vazgeçmeyenlerin eninde sonunda başarıya ulaşacaklarını vurguluyor.

Etrafınızdaki herkesin size ne yapmanız gerektiğini söylemesine izin vermeyin. Başkalarının izlerini takip ederek, onların taklidi olarak ilerlemek yerine kendi inandıklarınızın peşinden gidin.

The Hudsucker Proxy (Bir Şirket Komedisi) (1994) – IMDb 7.3

bir sirket komedisi

Çocuklar için ürettiği oyuncak projesiyle büyük şehre gelerek hayallerinin peşinden koşan Norville Barnes, beklenmedik başarılar elde ediyor. Filmde, saflığıyla ve aklındaki oyuncak projesi hayaliyle şirkette başarıyı yakalayan Barnes’ın, önemsiz görünseler dahi hayallerinden vazgeçmediği anlatılıyor.

Küçük hayalleriyle yola çıktığı bu yolculukta umudun peşinden koşan Barnes’in başarı öyküsü, aklınızdaki minik hayallerinizin bile peşinden koşmanız için sizi tetikleyebilir.

Yani, ofiste sıkıntıdan patlarken aklınıza gelen ufak şeylerin peşini bırakmayın. Kim bilir, belki de gelecekteki başarıyı yakalamak için küçük bir adım ve size vereceği motivasyon ve başarı hırsı ile büyük projelere dönüşebilir.

Life of a King (Bir Efsanenin Hayatı) (2013) – IMdb 6.9

bir efsanenin hayati

Filmde, 17 yıl hapis hayatı yaşayan Eugene Brown’un, cezası bittikten sonra yaşamını daha farklı şekillendirmeye ve hayatında yeni bir sayfa açmaya karar vermesi konu alınıyor. Yeni hayatının temiz sayfalarını, satranç oyununun kurallarından ilham alarak şekillendiren Brown, tüm zorluklara rağmen ayakta durmayı başarıyor.

Siz de kalkmış hazırlayacağınız sunumun zorluğundan mı söz ediyorsunuz?

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.