Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Teröre karşı ortak deklarasyon

9 Eylül 2015 Çarşamba::

Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşları (STK), Hakkari Dağlıca'nın ardından Iğdır'da düzenlenen saldırıda şehit olan polislerin yürekleri dağladığını belirterek terörü lanetleyen ortak deklarasyonlar yayınladı. Kaynağı ve hedefi ne olursa olsun her türlü terörü lanetlediklerinin altını çizen STK temsilcileri, terörü körükleyen ve bundan beslenenlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını belirtti.

Yazı Boyutu : A A A A

EN GÜZEL CEVAP KENETLENMEK
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Ülkemizin birlik ve istikrarını kanlı bir şekilde sarsmaya çalışmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyen terör olaylarına karşı tüm Türkiye olarak kenetlenerek yekvücut hareket etmeliyiz" çağrısında bulundu. Başkan Vardan, Türkiye'yi bölmeye çalışan terör örgütünün dün olduğu gibi bugün de planlarında başarılı olamayacağını ifade etti. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca da, terörün kendisini görmek ve lanetlemenin en kolay tepki olduğunu, sonuna kadar bu laneti ortaya koyduklarını aktardı. Koca, tedhişle, şiddetle ve sinsi eylemlerle bir kısım insanların ölümüne sebebiyet verecek işler yapmanın yeryüzünün en aşağılık zihniyetlerinin işi olduğunu ifade etti. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da, önceki gün askerlerin, dün de polislerin şehit düştüğünü anımsatarak, terörü şiddetle lanetlediklerini bildirdi. Türkiye Müteahhitler Birliği'nce yapılan açıklamada, "Şiddete ve teröre karşı toplumun tüm kesimlerinin göstereceği sağduyu ve hassasiyet Türkiye'nin en büyük gücüdür" ifadeleri kullanıldı.

UMUDUMUZ ASLA SÖNMEYECEK
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, "Kardeşliğimizin fitne odakları tarafından zaafa uğratılma çabalarına en güzel cevap millet olarak kenetlenmemiz olacaktır" şeklinde konuştu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, terör örgütlerinin planları ve amaçları ne olursa olsun, 78 milyonun hep birlikte geleceğe yürüyüşünü, 'Yeniden Büyük Türkiye'yi inşa yolculuğunu engelleyemeyeceğini belirterek, "Gelecekle ilgili umutlarımızı söndüremeyecekler" dedi.

VAN'DA 156 STK BİR ARADA
Dağlıca'da 16 askerin şehit olduğu terör saldırısı Van'da 156 STK tarafından kınandı. Van Barış İnisiyatifi adına açıklama yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, bölgede yaşanan çatışmalı sürecin sonlandırılması ve toplumu sağduyuya davet etmek üzere toplandıklarını belirtti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.