Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Kurbanda koç kesin

2 Eylül 2015 Çarşamba::

Kurban Bayramı öncesi kurban satışları başlarken, fiyatların geçen seneye oranla bu yıl da aynı olacağı tahmin ediliyor.


Yazı Boyutu : A A A A

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, fiyatlarda bir değişiklik olmayacağını belirterek, vatandaşların küçükbaş hayvan tercih etmelerini tavsiye etti. Erkek tokluların 500-600 TL, koyunların 600-700 TL civarında olmasını beklediklerini ifade eden Aktürk, “Özellikle geçen sene küçükbaş hayvancılıkta erkek toklu dediğimiz hayvanlar 500 TL civarındaydı. Koyunlarımız 500-600 TL arasında satışa sunulmuştu. Bu yıl yaklaşık olarak bu rakamlar üzerinde olacak. Büyükbaşa göre daha cazip fiyatlar olacak. Vatandaşlarımıza küçükbaş hayvan kesmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

FİYATLAR %10 DÜŞTÜ AMA...
Öte yandan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, et fiyatlarının 20 gün içinde besicide 2,5 lira civarında düştüğünü, buna rağmen kasap ve marketlerde fiyatların aynı kaldığını söyledi. Tunç, “Ancak spekülatör besiciymiş gibi yansıtılıyor. Bugün besicide etin kilogramı 20 liraya düşsün iddia ediyorum kasap ve marketlerde bir lira düşmeyecek, tüketiciye düşüş yansıtılmayacaktır. Et fiyatları 20 gün içinde yaklaşık yüzde 10 düştü ama raflara, dolayısıyla vatandaşlara hiçbir şekilde yansıtılmadı” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.