Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Piyasalar hızla toparlanıyor

27 Ağustos 2015 Perşembe::

Dolar 2,90 liranın altına inerken, borsada yükseliş yüzde 2'yi geçti.


Yazı Boyutu : A A A A

Piyasalar ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artışını eylül sonrası bir döneme erteleyebileceği ihtimaliyle alıcılı bir açılış gerçekleştirdi. Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi güne 973 puan (yüzde 1,32) artışla 74.589 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 1,32 oranında değer kazandı.

Küresel piyasalardaki pozitif seyrin etkisi ve doların gevşemesiyle yükselişin hız kazandığı borsa yüzde 2'yi aşan primle 75.141 puana kadar çıktı. BİST 100 endeksinde saat 12:00 itibariyle işlemler yüzde 1.80 yükselişle 74.938 puandan geçiyor.

Dolar 2.90'ın altına indi

Hisse senetleri piyasasında yaşanan bu coşkuya TL de eşlik ediyor. Düne göre anlamlı bir değişiklik göstermeyerek 2,93 civarında güne başlayan kur, yönünü aşağı çevirdi ve 2,90 TL'nin altına sarktı. Kurda işlemler şu dakikalarda 2,90 seviyesinin hemen üzerinden gerçekleşiyor.

Gösterge tahvilin bileşik faizi de yüzde 1,09 düşüşle 10,92 seviyesinde bulunuyor.

Gündem siyaset, Çin ve ABD

Piyasalarda Türkiye'yi dolaylı olarak etkileyen Çin kaynaklı endişeler ve 1 Kasım'da yapılacak seçim öncesi siyasi gelişmeler takip ediliyor.

Küresel piyasalarda hafta başında yaşanan sert satış baskısı yerini daha iyimser bir seyre bırakırken analistler Türkiye'yi dolaylı olarak etkileyen Çin'de yavaşlayan büyümenin küresel büyüme endişelerini tetiklemesi riskinin hâlâ devam ettiğine dikkat çekiyorlar.

İç piyasada açıklanacak Temmuz ayı yabancı ziyaretçi sayısı izlenirken, bugün ABD'de açıklanacak ikinci çeyrek öncü ABD GSYH verisi ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek.

Fed'den faiz açıklaması

ABD'de New York Fed Başkanı William Dudley dün yaptığı bir açıklamada piyasalarda yakın dönemde görülen sert hareketlerin ABD ekonomisi üzerinde riskleri artırdığını ve böyle bir ortamda eylül ayında faiz artırımının daha önceki kadar makul görünmediğini belirtti.

Dudley'in açıklamaları uluslararası piyasalarda olumlu yankılanırken, ABD borsaları da dünü hızlı yükselişlerle kapattı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.