Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

5 milyar euroluk futbol şovu başlıyor

14 Ağustos 2015 Cuma::

Süper Lig Hasan Doğan sezonunda ilk düdük bugün çalınacak. Türkiye'de futbol pastası 5 milyar euroya ulaşıyor

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye'nin en büyük şovu bugün başlıyor. Futbolcusu, kulüpleri, taraftarı, yöneticisi, sponsoru ile futbolseverlerin dört gözle beklediği ligde ilk düdük bugün çalınacak. Bu yıl Süper Lig, piyasa değerini yeni katılan yıldızlarla birlikte 1 milyar euroya çıkardı. Stat ve forma sponsorlarından, tribün ve naklen yayın gelirlerine kadar oluşan katma değerleriyle Türk futbol endüstrisinin büyüklüğü yaklaşık 5 milyar euroya ulaşıyor. 18 takımın mücadele ettiği Süper Lig'de 501 oyuncu yer alıyor. Bunların yüzde 39'u yani 196'sı yabancı. Yaş ortalaması ise 26.

EN DEĞERLİ TAKIM FENER
Süper Lig bu yıl birbirinden ünlü yıldızların gösteri merkezi olacak. Milyon dolarlık ayaklar, milyonlarca taraftarın yüzünü güldürmek için ter dökecek. Son yıllarda yapılan referans transferlerle ve vergi avantajıyla Süper Lig dünya yıldızlarının da ilgi odağı oldu. Robin Van Persie, Nani, Mario Gomez, Quaresma ve Mbia gibi yıldız isimler, ligin değerini katladı. Fenerbahçe, yaptığı transferlerle piyasa değerini 158 milyon euroya çıkararak Süper Lig'in en değerli takımı oldu. Geçen sezonun şampiyonu Galatasaray. yıllardır elinde tuttuğu Süper Lig'in en değerli takımı unvanını kaybetti. 139 milyon euroluk piyasa değeriyle ikinci sırada yerleşti. Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, 17 milyon euroya ulaşan piyasa değeriyle ligin en pahalı oyuncusu unvanını korudu. Ligin piyasa değeri en düşük takımı ise 22 milyon euroyla Mersin İdman Yurdu... Kulüple Fenerbahçe arasındaki fark tam 7 kat.

DEĞERİ 15 YILDA ARTTI
Dünyada 30 milyar euroluk futbol geliri üretiliyor. Dışsal etkilerle futbol ekonomisinin 150-175 milyar euroya ulaştığı belirtiliyor. Süper Lig'in yıllık ürettiği futbol geliri meydana getirdiği katma değerle yaklaşık 5 milyar euroya ulaşıyor. 2000 yılında 150 milyon euro olan rakam bugün 1 milyar uroyu buluyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.