Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

Uçakta 'cep' dönemi

25 Temmuz 2015 Cumartesi::

Uçakta cep telefonu ile konuşma dönemi başlıyor. BTK, hava taşıtlarında mobil telefon hizmetinin sunulması için dört işletmeciye yetki verdi

Yazı Boyutu : A A A A

Uçakta cep telefonu kullanımı serbestleşiyor. Bu konuda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ilk adımı attı. BTK hava taşıtlarında mobil telefon hizmetinin sunulması için dört işletmeciyi yetkilendirdi. İlgili mevzuat uyarınca Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) alınması gereken izinler çerçevesinde söz konusu hizmetin sunumu amacıyla dört işletmeciye yetki verildi. Söz konusu yetki, Türk hava sahasında 6 bin metrenin üstündeki irtifada, belirlenecek frekans bandında hava taşıtlarında mobil telefon hizmetinin sunulmasını kapsıyor.

MODİFİKASYON ŞART
Türkiye'de kayıtlı olmayan ancak Türk hava sahasını kullanan hava taşıtlarına kurulacak ve işletilecek mobil telefon sistemi, Türk hava sahasında kullanımı ilgili mevzuata getirilen yükümlülüklere uyulması kaydıyla yetkilendirmeye tabi olmayacak. Ancak söz konusu sistemleri işletenler, hava taşıtının kayıtlı olduğu ülkeden GSM 1800 mobil telefon sisteminin kurulumuna ve işletimine yönelik gerekli izni almakla yükümlü olacak. Söz konusu hizmetin verilebilmesi için havayolu şirketlerinin, SGHM tarafından onaylanan uçaklara mobil telefon hizmet modifikasyonu yapılacak. Bu modifikasyon bulunmayan uçaklarda yolcular bu hizmetten yararlanamayacak.

TÜRK YOLCULAR YEMEKTEN ÇOK İNTERNET İSTİYOR
Teknoloji şirketi Honeywell'in Türkiye anketinde ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Uçakla seyahat eden yolculara yönelik yapılan ankette, seyahat edenlerin büyük çoğunluğu yemek servisi yerine kablosuz ağ bağlantısını tercih ediyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Honeywell Türkiye ve Orta Asya Başkanı Orhan Geniş, Türkiye'de ki hava taşımacılığı endüstrisinin hızla büyüdüğüne dikkat çekerek, yolcu kapasitesi arttıkça ihtiyaçların da çeşitlilik kazandığını dile getirdi. Türkiye'de yapılan anketi değerlendiren Geniş, "Bu kadar yoğun Wi-Fi ihtiyacı olması bizi elbette şaşırttı. Artık yolcular uçakta yemekten daha çok internete ihtiyaç duyuyorlar. Evlerinde internete nasıl giriyorlarsa uçakta da kesintisiz internet ihtiyacı duyuyorlar" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.