Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

İş dünyası saldırıyı lanetledi

20 Temmuz 2015 Pazartesi::

Suruç’ta meydana gelen terör saldırısı sonrası kınama mesajı yayınlayan iş dünyası temsilcileri, sağduyu çağrısı yaptı

Yazı Boyutu : A A A A

İş dünyası, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan hain saldırıyı yayınladıkları mesajlarla kınadı.

TOBB: Terörün her türlüsünü lanetle kınıyoruz

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen saldırıya ilişkin bir mesaj yayımlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, masumların canına kasteden terörün her türlüsünü lanetle kınadıklarını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, “Bu saldırılar ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yöneliktir. Hayatını kaybedenler için acımız sonsuzdur. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalıyız” dedi. Hisarcıklıoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi: “Çok sayıda vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı saldırıyı Türk iş dünyası adına lanetliyoruz. İnanıyoruz ki devletimiz bu saldırının faillerini en kısa sürede bulacak ve yargı önüne çıkaracaktır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah hepsinin ailesine sabır ihsan eylesin. Milletimizin başı sağolsun.”

MÜSİAD: Anadolu kardeşliğini bozamayacaklar

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye’nin istikrarsızlığı için çabalayan mihrakların eylemleri hedefine ulaşamayacaktır. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi. Olpak şöyle devam etti. "Türkiye’nin bölgesinde ve dünyadaki yerini hazmedemeyenler, kötülük pompalamaya, ölüm kusmaya devam etse de, Anadolu kardeşliğini bozamayacaklardır. Terör, bir süreliğine topluma zarar verse de, yok olmaya mahkûmdur. Yüzyıllar boyu, her türlü zorluk ve acıya birlikte göğüs gererek galip çıkmayı başaran milletimiz, yolundan ve kardeşlik ikliminden uzaklaşmadan yürüyüşünü sürdürecektir.

Terörün; milleti, dini, iyisi, kötüsü, haklısı, haksızı ve hiç bir mazereti olamaz. Terör, terördür, kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın, hangi gerekçeye sahip olursa olsun, karşısındayız. Menfur olayın, her türlü etnik, dini ve mezhepsel unsurun bu topraklarda birlikte yaşamaya devam edeceğine olan inancımızı bozamayacağını ifade eder, patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımızda Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz."

TİM: Tek yürek olmalıyız

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, bölgesinde istikrar hedefleyen Türkiye’nin huzur ortamına kast eden hain saldırıyı kınadı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin açıklaması şöyle: “Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde onlarca kişinin hayatını kaybetmesine ve yüzlerce vatandaşımızın yaralanmasına yol açan bu menfur saldırıyı ve her türlü terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ölen kardeşlerimizin hepsine Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Saldırının faillerinin en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmelerini bekliyoruz.

61 bin ihracatçının temsilcisi TİM olarak bu saldırılara sağduyu içerisinde yaklaşarak birlik ve bütünlüğümüzü korumamız gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü biz terörden arınmış, kardeşliği güçlenmiş, güvenin tesis edildiği Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve toplumsal alanda büyük sıçrama yapacağına inanıyoruz.

Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, ülkemiz, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da terörizmle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edecek, barış ve kardeşlik ortamını yeşertmek için elinden gelen gayreti gösterecektir. Biz de TİM olarak burada üzerimize düşen her türlü görevi üstlenmeye hazırız."

TÜRKONFED: Sağduyu ile hareket etmeliyiz

Suruç'ta meydana gelen terör saldırısını lanetlediğini ve kınadığını belirten TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu; "Ülkemizin başı sağolsun. Bu hain saldırı hepimizi derinden sarsmıştır. Sorumlular bir an önce ortaya çıkarılmalı ve adalet karşısına getirilmelidir. Bu gibi saldırılar ile Türkiye’nin bütünlüğünü ve istikrarını bozmak isteyenlere karşı sağduyu ile hareket etmeliyiz" dedi.

ATO: Hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacaklar

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen saldırının tüm halkı hedef aldığını belirterek, saldırganların hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamayacaklarını kaydetti. Bezci, yayımladığı mesajında, amacı, kaynağı ve hedefi ne olursa olsun terörü lanetlediğini belirtti. Terör saldırısının Türkiye'nin istikrarını, birlik ve bütünlüğünü hedef aldığını kaydeden Bezci, saldırganların bu hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarının altını çizdi.

Türkiye'nin, Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle bir bütün olduğunu vurgulayan Bezci, "Bu saldırı topyekun tüm halkı hedef alan bir saldırıdır. Saldırganlar hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamayacaklardır. Biz geçmişte olduğu gibi bugün de her birlikte teröre karşı tek vücut ve tek ses olarak karşı duracağız" ifadelerini kullandı.

Saldırıya ilişkin Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinden (TMMOB) yapılan açıklamada ise saldırının sorumlularının açığa çıkarılması ve hesabının sorulmasına yönelik mücadelenin devam edeceği bildirildi.

TÜGİAD: Ulusça yaralarımızı saralım

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı yaptığı yazılı açıklama şöyle, 'Türkiye, çevresindeki tüm siyasi karışıklıklara ve yaşanan savaşa rağmen birlik ve beraberliğini korumayı başardı. Bölge olarak şu anda kritik bir eşikten geçiyoruz. Bizim birliğimizi kıskanan bazı güç odakları ülkemizin huzurunu kaçıracak eylemler gerçekleştirebiliyor. Bu çerçevede Suruç'ta yaşanan bu elim olayı esefle kınıyor, vatandaşlarımızı birlik ve beraberlik içinde ulusça yaralarımızı sarmaya davet ediyoruz.'

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.