Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

Başarılı olan insanların yatmadan önce yaptıkları

11 Temmuz 2015 Cumartesi::

Dünyada muvaffak olan pek çok insanın ortak hususiyetleri olduğunu biliyor muydunuz? Pek çok mütehassis; muvaffak olmuş insanlar hakkında yaptıkları araştırmalarda ortak neticelere ulaştılar.
İşte, bu insanların yatmadan önce yaptıkları şeyler;

Yazı Boyutu : A A A A

Okumak
Muvaffak olan pek çok iş adamı, yazar, ekonomist hatta iş yeri sahibi yatmadan önce mutlaka okuyorlar. Umumiyetle okunan kitaplar, şahsi gelişim, eğitim ile de alakalı değil. Hemen hemen her konuda malumat alabilecekleri kitaplar, hatta internette rastgele edinilen bilgiler de bunun içindedir. Farklı konularda malumat edinmek yeni mevzulara adaptasyonu kolaylaştırmakta, yeni şeyler yapma kaabiliyetini arttırmaktadır.

Yapılacaklar listesi
Uyumadan önce yapılan ertesi günün programı ve listesi, beyni tamamen temizlemek için en tesirli yoldur. Umumiyetle muvaffak olmuş insanlar yatmadan önce bir yapılacak listesi hazırlayarak kendilerini ertesi güne sağlıklı bir şekilde hazırlıyorlar.

Aile ile vakit geçirmek
Muvaffak olan insanların evde aile ile yemek yemek, çocuklarla oyun oynamak ve varsa evcil hayvanlarıyla vakit geçirdikleri ortaya çıktı. Hatta akşam hayat arkadaşları ile yapılan “gün içinde neler yaptın" sohbeti, irtibatı, muhabbeti kuvvetlendirerek hürmeti, huzur ve saadeti perçinliyor.

Günü kıymetlendirmek
Muvaffak olmuş insanların neredeyse hepsi yatmadan önce, o gün yaşananları mutlaka aklında tekrar yaşıyor ve içinden bir değerlendirme yapıyor. Başarılı netice aldığı mevzularda kendini takdir ediyor. Bu şahsi bir gelişim sağlıyor ve muvaffakiyetin hazzı, tatmini yaşanıyor.

Tefekkür yapmak
Tefekkür, beyni ve zihni sakinleştirirken, bedeni rahatlatıyor. Böylece uykuya daha az stres ve düşünce ile yatılıyor. Muvaffak olmuş insanların çoğunluğu uyumadan önce 10 dakika mutlaka hayat muhasebesi yapıyor.

Uyku planlaması
Muvaffak olan insanlar uyku biyoritimlerini hiç bozmuyor ve dengeli, kesintisiz uyku uyuyor. Bunun için en tesirli yol, her gece aynı saatte yatmaktır.

Çalışma hayatı ile bağı kaybetmek
Yapılan araştırmalarda muvaffak olan pek çok iş adamı yatmadan önce iş ile alakalı mevzulardan konuşmuyorlar. Saplantılı halde, bilgisayardan iş ile alakalı hiçbir şeyi incelemiyor. Hatta iş ile alakalı her şeyi bir kenara bırakabiliyorlar.

Müsbet/Olumlu düşünce
Menfi/olumsuz olan işler tekrar düşünüldüğünde çok daha fazla stres yaparlar. Bu sebeple gün içinde yaşanan menfi hadiseler tekrar tekrar düşünülmemelidir. Çünkü, yapılan geriye alınmaz ve hatalardan ders almak lazımdır. Bu sebeple, muvaffak olmuş insanlar hep müsbet düşünürler.

Bir sonraki gün hakkında başarı yollarını hayal etmek
Birçok hedefine varmış, muvaffak olmuş insan, sonraki gün yapacağı işlerinde de muvaffak olacağını hayal eder ve yapacaklarını planlar. Hayal kurmak, muhakemeyi geliştirerek, iş hayatında da muvaffakıyeti getirir.
***
İnternetten

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.