Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Ramazanın sonu sıcak geçecek

20 Haziran 2015 Cumartesi::

Ramazan ayının ilk günlerinde ülke genelinde yer yer yaz (mevzi) sağanakları görülecek. 23 Haziran Salı günü yağışlar etkisini kaybedecek.


Yazı Boyutu : A A A A

RAMAZAN birkaç yıldır yaz aylarına denk geliyor. Yaz ramazanlarında, uzun oruç süreleri kadar, yakıcı sıcaklar da oruç tutanları fazlasıyla etkiliyor. Ancak bu yıl 18 Haziran'da başlayan ramazana, yurdun büyük bölümü sağanak yağışlarla girdi. Yağışlar birkaç gün daha sürecek, ardından mevsim normallerine dönecek; hava sıcaklıkları ramazanın son haftasında biraz daha yakıcı bir hal alacak. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre ramazan boyunca karşılaşacağımız hava durumu:


BUGÜN: Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Karadeniz ile Konya, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı hava hâkim olacak. Diğer yerlerde az bulutlu bir hava kendisini gösterecek.


YARIN: Türkiye'de parçalı bulutlu ve çok bulutlu bir hava görülecek. Akdeniz'in iç kesimleri, İç nadolu (Eskişehir hariç), Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Ardahan çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağış bekleniyor. Yurdun diğer yerlerinde az bulutlu bir hava hüküm sürecek.


22 HAZİRAN PAZARTESİ: Yurdun kuzeydoğusu ile güneybatı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava; Marmara'nın kuzeyi, Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Karaman, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kars ve Ardahan çevrelerinde ise kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağış görülecek. Diğer yerlerde az bulutlu bir havanın hâkim olması bekleniyor.


23 HAZİRAN SALI: Yağışlar etkisini kaybetmeye başlayacak. Sıcaklıklar 1 ile 3 derece arasında artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak.


23-28 HAZİRAN: Hava sıcaklığı yurdun güneybatı kesimlerinde mevsim normallerinin 1 ile 3 derece altında, doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normallerinde olacak.


29 HAZİRAN-5 TEMMUZ HAVA DURUMU: Yağışların ülke genelinde mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları bu tarihler arasında yurdun doğusunda mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normallerinde olacak. Sonrasında ise temmuz ayı boyunca hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin 1 ile 2 derece üzerinde seyredecek.
HABERTÜRK

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.