Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

4.5G ile 5G geliyor

16 Mayıs 2015 Cumartesi::

Bakanlık, isteklilerin teknik ve finansal hazırlıklarını tamamlayabilmek için “ilave zaman” talep etmeleri üzerine ihaleyi 26 Ağustos'a erteledi


Yazı Boyutu : A A A A

Osman Çobanoğlu ANKARA
Türkiye'nin merakla beklediği ve 26 Mayıs'ta yapılması planlanan 4G ihalesi, ileri bir tarihe ertelendi. İhalenin, 26 Ağustos 2015 tarihinde yapılacağı bildirildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Dünyadaki mobil elektronik haberleşmede sağlanan gelişmeler ve geleceğe yönelik çalışmalar da dikkate alınarak 4G ihale süreci başlatılmıştır. Bu süreçte ihaleye katılacakların teknik ve finansal hazırlıklarını tamamlayabilmek için ilave zaman talepleri olmuştur. İsteklilerin şartnameye yönelik değişiklik taleplerinin de değerlendirilmesi için, daha önce 26 Mayıs 2015 tarihinde yapılacağı duyurulan IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesinin müştereken 3 ay ertelenmesi kararlaştırılmıştır.” Şirketler, “yüksek hızlı mobil internet teknolojisi” anlamına gelen 4G ihalesine asgari 2 milyar 298 milyon avro ile katılabilecek. İhaleyi kazananlar söz konusu ücreti taksitle ödeme imkânına da sahip olacak. 70'in üzerinde ülkede kullanılan 4G teknolojisi, 800 ile 2600 MHz frekansları arasında yapılacak.
ERDOĞAN '5G' DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısa süre önce yaptığı açıklamada 4G'ye karşı tavrını açıkça belirterek, ''4G ile bizim zaman kaybetmemize gerek yok. Şurada 2 yıl içerisinde Türkiye 5G'ye geçmeli. Biz buna bir defa adım atmalıyız. Aksi takdirde Türkiye, 4G ile âdeta bir çöplük haline döner” ifadelerini kullanmıştı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de, “Cumhurbaşkanımızın bir düşüncesi oldu. Bunu önemsemek lazım. Dünya 5G'ye geçti ve geçiyor. 4G'yi bu noktada atlamamız bize bir şey kaybettirmez. Tabii ki teknik bir konu ama doğrudan 5G'ye geçmek ciddi avantajlar sağlayabilir. Bu süreç, hükümetimiz nezdinde yakından takip ediliyor ve değerlendiriliyor” demişti.
Bu arada Turkcell'den yapılan açıklamada, “3G teknolojilerinin Türkiye'ye gelmesine öncülük etmiş bir markayız. Bu çizgimizi, yeni nesil mobil iletişim teknolojileriyle ülkemizi tanıştıracağımız sürece de yansıtma kararlılığını taşıyoruz” denildi.

Anahtar Kelimeler: 4.5G ile 5G,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.