Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

Anadolu'nun en etkili 50 iş insanı açıklandı

26 Nisan 2015 Pazar::

Ekonomist Dergisi'nin daha önce dört kez gerçekleştirdiği “Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırması yenilendi.


Yazı Boyutu : A A A A

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun beşinci kez birinci olarak açıklandığı “Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırmasında, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu listede 6'ncı, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu ise 16'ncı sırada yer aldı. Listede geçen yıl Zeki Konukoğlu 13'üncü, Adil Sani Konukoğlu da 16'ncı sırayı almıştı.

Ekonomist Dergisi'nde konuya ilişkin yer alan açıklamada, İstanbul, Ankara ve İzmir merkezli firmalar dışındaki 78 ile yönelik gerçekleştirilen araştırmanın adaylarını, kentlerine, bölgelerine ve sektörlerine yön veren, illerin ekonomisine katkı sunan, istihdam sağlayan, yüksek düzeyde vergi ödeyen, sosyal yönleri güçlü insanlar arasından seçildiği kaydedildi.

Böylece Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce ismin ortaya çıktığı, araştırma jürisinin, bu adaylar içerisinden seçimini titizlikle yaparak, Anadolu'nun en etkili 50 iş insanını belirlediğine vurgu yapıldı.

ABDULKADİR KONUKOĞLU
“Tablonun en tepesinde bu yıl da Abdulkadir Konukoğlu bulunuyor” denilen açıklamada, devamla şu görüşlere yer verildi:
“Konukoğlu, tekstilci bir ailenin ferdi olarak Sanko'yu önce Gaziantep'in, ardından tüm Türkiye'nin en güçlü gruplarından biri yaptı. Her ne kadar artık SANKO Holding'in başında değilse de, onursal başkanlık ile yoluna yine de etkin bir şekilde devam ediyor. Anadolu'nun en etkili iş insanları arasında uzun zamandır zirvede bulunuyor. Kardeşleri ile birlikte SANKO Holding'i tekstilden enerjiye, makinadan çimentoya uzanan geniş bir alanda faaliyet sürdürüyor. Bünyesinde 14 bini aşkın çalışanı var. İş hayatındaki gücünün yanı sıra, SANKO, hayır işleri ile de öne çıkan bir yapıya sahip. Hem de bu işleri yıllardır kurumsal bir yapıda sürdürüyor. Abdulkadir Konukoğlu'nun önderliğindeki Sani Konukoğlu Vakfı, eğitim ve sağlık alanında hizmet yürütüyor. Her yıl binlerce öğrenciye burs sağlıyor, staj ve iş imkanı oluşturuyor. Sağlık alanında hastane ve tıp fakültesi kuruluşunu gerçekleştiren vakıfları ile daha büyük projelere imza atmak isteyen Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep'i bir sağlık merkezi yapmak için gayret sarf ediyor. Konukoğlu, 52 yıldır sürdürdüğü aktif iş hayatını geçen yıl bıraktı. Ancak, işlerin onu bıraktığı söylenemez. Konukoğlu, her ne kadar yönetim kurulu başkanlığını resmi olarak bıraksa da, mesaisinin yoğun olduğunu iletiyor. Yanı sıra, Gaziantep'e dönük gündemin arttığını görmenin de sevincini yaşadığını dile getiriyor. DEİK yönetimine girdi, ilahiyat fakültesi yaptırıp üniversiteye bağışladı, camiler yaptırdı. Ayrıca damadının inşaat işlerine de vakit ayırıyor, SANKO Holding'e de.”

ZEKİ KONUKOĞLU
Listede 6'ncı sırada bulunan Zeki Konukoğlu'nun geçen yıl yönetim kurulu başkanlığı görevini ağabeyi Abdulkadir Konukoğlu'ndan devralarak, SANKO Holding'in başına geçtiğine dikkat çekilen açıklamada, özetle şu görüşlere yer veriliyor.
“Manchester Üniversitesi Tekstil Mühendisliği mezunu. Bursa'daki dünya çapında öneme sahip tekstil bölümünün uzun süre grup başkanlığını yürüttü. Tüm üretim süreçlerine odaklandığını biliyoruz. Yeni alanlara girmek yerine, faaliyet yürütülen sektörlerde derinliğe inilecek, verimlilik üzerine odaklanılacak. İş süreçlerinin takibi ve gerektiğinde rehabilite edilmesinin yanı sıra, yeni kuşağın devreye alınması sürecini de yönetmeyi planlıyor. Zaten bir yıldır da bu bahsettiğimiz konulara ilişkin önemli adımlar atıyor. SANKO , Zeki Konukoğlu ile birlikte yeniden yapılanacak, verimlilik ve fizibilite üzerine odaklanacak. Abdulkadir Konukoğlu'nun başkanlığı döneminde SANKO Holding'in önemli bir önceliği vardı. Çok sayıda fırsat çıkmasına karşın SANKO, yurt dışında yatırıma sıcak bakmadı. Önceliği Türkiye'ye, özellikle de Gaziantep ve Adıyaman'a verdi. Mecbur kalmadıkça bu yaklaşım Zeki Konukoğlu döneminde de devam ettirilecek. Sermayenin Türkiye içinde kalmasına özen gösterilecek.”

ADİL SANİ KONUKOĞLU
Gaziantep Sanayi Odası Başkanlığı görevini de yürüten ve Zeki Konukoğlu'ndan sonra SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine hazırlandığına işaret edilen Adil Sani Konukoğlu ile ilgili olarak ise şu saptamalar paylaşılıyor:
“Geçen yıl 6,8 milyar dolarlık ihracata imza atan kente yapılacak yeni organize sanayi bölgesi için önemli yatırımların ve yatırımcıların geleceğine kesin gözüyle bakılıyor. Tüm altyapısı hazır olan projenin özellikle otomotive dönük çekim merkezi olması bekleniyor. Zaten Adil Sani Konukoğlu da şu sıralarda mesaisinin önemli bir kısmını yeni organize sanayi bölgesine yöneltiyor.”
Kaynak: İHA
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.